Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Oduševljeni čistoćom, zatečeni skupoćom

Autor: Minja Gugić

11.08.2013. 22:00
Oduševljeni čistoćom, zatečeni skupoćom

Foto: A. SITNICA



Kažu da je uvijek sve čisto da gotovo nikada nema smeća po ulicama, osobito u staroj gradskoj jezgri. Znaju se požaliti na poprilično agresivne privatne iznajmljivače koji rade “na crno” i koji ih zaskoče već na kolodvoru i gotovo vuku za rukav. Žale se i na skupoću – kaže Ivana Ivanov turistička informatorica u zadarskom TIC-u


Talijanski, francuski, španjolski, engleski – miješaju svakodnevno u Turističkom-informativnom centru (TIC) na Narodnom trgu, a proteklih je dana bila nevjerojatna gužva zbog najave lošeg vremena pa su svi turisti kao po pravilu krenuli u obilazak Poluotoka.
Sve što ih zanima mogu pitati u TIC-u koji je ljeti na usluzi svim gostima koji pohode naš grad od 8 do 24 sata, a nedjeljom od 9 do ponoći.
Puno je pitanja koje gosti postavljaju. Vrlo često žele znati sve o našim legendarnim barkajolima kojima su fascinirani. Naravno, tu su i Morske orgulje i Pozdrav Suncu o kojima žele znati baš sve pa i kakvu glazbu Orgulje sviraju i kako to uopće funkcionira.
No ono što je svakako zanimljivo i što je naglasila turistička informatorica Ivanov, najviše pohvala turisti upućuju na račun čistoće grada.
– Zadivljeni su bjelinom našeg kamena. Kažu da je uvijek sve čisto da gotovo nikada nema smeća po ulicama, osobito u staroj gradskoj jezgri. Što se pak, tiče primjedbi, znaju se požaliti na poprilično agresivne privatne iznajmljivače koji rade “na crno” i koji ih zaskoče već na kolodvoru i gotovo vuku za rukav. Mi im uvijek savjetujemo da nađu smnještaj koji je registriran i gdje će uvijek za sve dobiti račun. Žale se i na skupoću. Zapravo kad pitaju za neki dobar restoran i cijene kažu da im je to preskupo i odluče se za jeftiniju varijantu – pojašnjava Ivana Ivanov.