Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Kugla je bačena

Autor: Viktor Bogut

11.09.2009. 22:00
Kugla je bačena

Foto: Filip BRALA



Kuglači Zadra danas će odigrati prvu službenu utakmicu ove sezone. Na kuglani u Mocirama u 15 sati u 1. kolu Prve lige dolazi momčad splitskog Poštara. Iako većina trenera voli sezonu započeti s lakšim utakmicama, ždrijeb je Zadranima namijenio vrlo neugodne Splićane.
– Poštaru je otišao Marko Zrile, a doveli su vrlo dobrog prvoligaškog igrača Tihu Lasića, koji bi u svakoj momčadi u Hrvatskoj imao mjesta igrati. Jesmo favoriti, ali Poštar nikako nije protivnik za podcijeniti – kazao je Ivan Lulić, direktor Zadra. Zadrani su baš protiv Poštara u Splitu odigrali jedan od posljednjih pripremnih dvoboja i nakon izjednačene partije, u konačnici slavili.
– Tu utakmicu ne treba uzimati zdravo za gotovo. Radi se o klasičnom pripremnom dvoboju gdje nam je osam igrača izašlo na teren, a u konačnici je rezulat ipak bio u drugom planu.
Nakon dvije godine, sezonu započinjete baš u Zadru. Selidbe, najprije u Gospić, potom i u Split, su gotove i Mocire su od početka domaći teren.
– To će nam mnogo značiti. Napokon smo pravi domaćini, a rezultat koji smo već postizali kod kuće u pripremnim dvobojima govore da smo se potpuno aklimatizirali na našu kuglanu. Radili smo dobro, a preko vikenda smo često trenirali i igrali u drugim kuglanama, sve da se maksimalno spremimo za prvenstvene izazove.
Tijekom prijelaznog roka ostali ste bez Damira Fučkara koji je bio jedan od vaših najjačih karika u prošloj sezoni.
– Na žalost nismo ga uspjeli zadržati. Imao je bolju ponudu. No, doveli smo Konstantina Maneva, koji je, ako bude pravi, kvalitetna zamjena za Fučkara.
Baš će Zaprešić, koji je “ukrao” Fučkara biti najveći favorit za titulu.
– Stvorili su vrlo jaku momčad. Zadržali su sve igrače od lani, a doveli su još Fučkara i Kovača iz Grmošćice, tako da su automatski sebe istaknuli u najuži krug momčadi koje će se boriti za titulu.
Parovi 1. kola: Zadar – Poštar, Kandit Premijer – Zaprešić, Željezničar – Zanatlija, Bjelovar – Trilj, Grmočica – Konikom, Novska – Adrianeon.