Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ozljeda Igora Marenića, Zadrani odustali od Weymoutha

Autor:

11.09.2009. 22:00
Ozljeda Igora Marenića, Zadrani odustali od Weymoutha


Posljednja regata Svjetskog kupa Skandia Sail koja se održava u engleskom Weymouthu od 14. do 19. rujna trebala je označiti kraj nezaboravne sezone za Šimu Fantelu i Igora Marenića – ovogodišnje europske i svjetske prvake. No, ozljeda Igora Marenića uzrokovala je, nažalost, prijevremeni odmor zlatnog dvojca klase 470. Upitali smo ga o kakvoj se ozljedi radi:
– Na listu desne noge imam trombozu vene. Prema riječima liječnika, uzrokovana je konstantnim naprezanjem i dugotrajnom vožnjom. Kao primjer, mogu navesti da smo samo sa SP-a u Danskoj vozili 30 sati u jednom pravcu. Zdravlje je sada najbitnije tako da sam prisiljen pauzirati dva do četiri tjedna. Uz to, svakodnevno primam injekcije – kaže Marenić.
Zanimalo nas je što Fantela i Marenić planiraju nakon Igorovog povratka jedrenju.
– Žao mi je što Weymouth otpada. Trebao nam je poslužiti za upoznavanje s istim regatnim poljem koje očekuje jedriličare i za vrijeme Olimpijskih igara 2012. godine. Ovako u studenom krećemo s pripremama za slijedeću sezonu istovremeno ih kombinirajući s našim obvezama na fakultetu – saznali smo od Igora Marenića kojem želimo što brži oporavak.
JK Sveti Krševan, tako će na spomenutoj regati predstavljati samo Mihovil Fantela. On će, u borbi za što povoljniji plasman, jedriti na olimpijskoj dasci RS:X.