Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HGSS Zadar prvi na top listi pozitivaca Prijatelja životinja

11.09.2013. 22:00
HGSS Zadar prvi na top listi pozitivaca Prijatelja životinja


Pripadnici HGSS-a Zadar ove godine našli su se na prvom mjestu top liste pozitivaca udruge Prijatelji životinja koja svake godine prema zaslugama odabire one najbolje, ali i one najlošije koji su odjeknuli u društvenom prostoru u zaštiti ili kršenju prava životinja.
– Lijepo je uvijek da nas se netko sjeti, to je kao kad nas nazovu stari prijatelji pa nam je drago. Ali mi smo uvijek tu, naša motivacija je uvijek ista, s nagradama i priznanjima ili bez njih, kazao je Davor Divković iz zadarskog HGSS-a.
Kao razlog za postavljanje zadarskih HGSS-ovaca na prvo mjesto Prijatelji životinja naveli su spašavanje psa iz devet metara duboke jame u blizini Bile Vlake. Ipak, mnogim čitateljima još je svježe sjećanje na vijest od otprije desetak dana kada je u Medviđi iz novonastalog procjepa dubokog dva metra spašena krava teška 400 kilograma. Kravu je tada izvlačilo dvanaest zadarskih HGSS-ovaca
Dodajmo i to kako se među ovogodišnjim pozitivcima, uz zadarske HGGS-ovce našla i glumica Doris Pinčić koja je s glumcem Borisom Mirkovićem podržala akciju »Udomljavanje je fora«.