Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Problem s linijom za Iž će se riješiti za mjesec dana

11.09.2013. 22:00
Problem s linijom za Iž će se riješiti za mjesec dana


Za najviše mjesec dana trebao bi se riješiti problem ukinute večernje brzobrodske linije kojom su se iški učenici, studenti i radnici vraćali iz Zadra na svoj otok, glavni je zaključak sastanka koji je jučer održan u Hrvatskoj gospodarskoj komori, a na kojemu su bili predstavnici triju mjesnih odbora s Iža i Rave, Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora, Ivan Franičević, ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet, i Ivica Katić, pročelnik za poljoprivredu i razvitak otoka u gradskoj upravi Zadra.
Prema Barićevim riječima, mjesni odbori na zborovima mještana trebaju dogovoriti novi prijedlog za spornu liniju te ga usuglasiti s Gradom Zadrom, a potom ga u pismenoj formi uputiti Upravnom vijeću Agencije za obalni linijski promet.
– Agencija je uvidjela da ukidanjem ove linije nisu zakinuti samo učenici ni studenti, riječ je o tridesetak ljudi koji redovito koriste tu katamaransku vezu. Zato je, s ciljem ušteda, nužna rekonstrukcija plovidbenih redova, jer to je jedini način da se ova vitalna linija vrati u plovidbeni red, kazao je Denis Barić, prvi čovjek Otočnog sabora, te najavio da će se već ove subote u Ižu održati zbor mještana koji bi trebao donijeti konstruktivne prijedloge.
Linija Zadar-Sali-Zaglav-Veli Iž-Zadar ukinuta je 2. rujna, navodno zbog nerentabilnosti, a prema statistici, koristi je više od 3.500 otočana.