Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Butić: Nadoknaditi gubitak dva boda

11.09.2016. 22:00
Butić: Nadoknaditi gubitak dva boda


Zadar će danas u okviru 4. kola Treće HNL jug na gostovanje u Metković gdje ga dočekuje Neretva. Kao što je poznato računajući od subote trećeligaši će u osam dana odraditi tri kola. Momčad Josipa Butića je u 3. kolu na Stanovima odigrala tek 1:1 sa Zmajom iz Makarske. Iako je Zadar poveo početkom drugog poluvremena to vodstvo nisu uspjeli sačuvati do kraja utakmice. Zadar je bio favorit u tom dvoboju i na Stanovima su sigurno očekivali da će nakon utakmice s Makaranima na svoj konto pospremiti tri boda. Međutim, još se jednom pokazalo “da je lopta okrugla” i da, realno lošije momčadi, mogu iznenaditi favorite. Činjenica je da su Zadrani u dvoboju sa Zmajom imali niz 100-postotnih prigoda koje nisu iskoristili i to ih je na kraju koštalo gubitka dva boda.
– Činjenica je da ova utakmica sa Zmajem za nas nije završila onako kako smo očekivali – kazivao je nakon dvoboja s Makaranima Josip Butić, trener Zadra.
– Znali smo da će utakmica biti teška, ali ipak smo vjerovali da ćemo je riješiti u svoju korist. Bez obzira na rezultat 0:0 na poluvremenu, u nastavku smo postigli zgoditak koji nam je mogao donijeti trobod. Međutim, kada smo suparnika imali “na konopcima” i mogli ga “nokautirati, mi smo griješili u realizaciji i dozvolili gostima da nam iz nekoliko kornera naprave pritisak. Nakon jednog od tih kornera primili smo eurozgoditak. Pokušali smo nakon toga ponovno doći do prednosti. Gurnuo sam ponovno Šimurinu u napada, čak je uspio ponovno zatresti mrežu, ali je suđeno zaleđe. Je li sudac pogriješio ili ne, ne bih htio komentirati. Ali, što se tiče neriješenog rezultata otvoreno ću reći da nismo zadovoljni ovi osvojenim bodom.
Zadar će danas put Metkovića gdje ih očekuje sudar s Neretvom.
– Mogu se pohvaliti da sam davno igrao za Neretvu, i to na posudbi kao junior Hajduka. Znam da se radi o izrazito teškom gostovanju. Neretva ima odličan travnjak i sigurno će biti motivirani u dvoboju s nama. Neću kazati ništa novo ako najavim da u Metković idemo po bodove. Uostalom, već sam kazao da ćemo mi u svaku utakmicu ove sezone ulaziti sa željom da osvojimo tri boda. Ponavljam, neće biti lako, ali smatram da to možemo ostvariti. Primaran cilj je ostati neporažen, ali ja vjerujem u svoju momčad i mislim da ona može do pobjede nad Neretvom. Uostalom, moramo nadoknaditi gubitak dva izgubljena boda iz domaće utakmice sa Zmajom – kazao je na kraju razgovora Josip Butić.