Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Crouser: Zadar je odlično mjesto za odmor

11.09.2016. 22:00
Crouser: Zadar je odlično mjesto za odmor


Zanimljiva ekipa okupila se ovih dana kod zadarskog olimpijca Stipe Žunića. Finalist Olimpijskih igara u bacanju kugle kod sebe je doveo ni manje ni više nego tri olimpijska zlata, Sandru Perković, Saru Kolak te olimpijskog pobjednika u bacanju kugle, Amerikanca Ryana Crousera. Stipe i Ryan su prijatelji iz studentskih dana, gdje su bili i konkurenti na Američkim sveučilišnim igrama, a ovih dana se provode po Hrvatskoj. Tako ih je Stipe u Zadru naravno pošteno počastio (na meniju je između ostalog bila tuna i janjetina). Dok su Sara i Sandra vjerovatno naviknute na takav tip hrvatske kuhinje, olimpijskom prvaku to je sve bilo pomalo neobično.
– Čovječe, u samo nekoliko dana u Hrvatskoj dobio sam pet kila. Čim se vratim u SAD morat ću na dijetu te početi sa žestokim treninzima za povratak u formu – kazao je Crouser, koji je priznao da je oduševljen janjetinom.
– Hrana je ovdje sjajna. Dobro promjena nakon Rija. Janjetina s krumpirima me oduševila.
Nakon duge i bogate večere, sutradan smo cijelu ekipu našli na Puntamici na kavi i kupanju. Treba se oporaviti od “teške večere”.
– Primjetio sam da su ljudi ovdje vrlo opušteni. I zaista su pristupačni i to sam primjetio od kada sam stigao u Hrvatsku. Prvi put sam ovdje, ali sigurno ću se vratiti. Ovo je zaista odlično mjesto za odmor.
Poznato je da Stipe Žunić obožava plesati salsu. A njegov američki kolega?
– Pa zapravo i nisam probao. Ali Stipe me vodi večeras. Moram priznati da sam uzbuđen zbog toga, ali i malo nervozan.
Treba za salsu pronaći i partnericu. A djevojka čeka na drugom kontinentu.
– Valjda će Stipe pobrinuti za to. Najvažnije je da sam od djevojke dobio zeleno svjetlo.
Žunić je imao plan zdebljati svog konkurenta, da ga može lakše pobijediti.
– Ha, ha… U to vjerujem. Ali Stipe me prije dvije godine već pobijedio na Sveučilišnom prvenstvu. On je bio prvi, ja drugi.
Vjerujete da se i Žunić uskoro može priključiti borbi za vrh?
– U to iskreno vjerujem. Stipe je zaista dobar bacač. Znam da je imao problema s ozljedama, ali i uvjetima ovdje. Sada se vraća u SAD, gdje može iskoristiti svoj potencijal, a on je neupitan. Siguran sam da već na idućem Svjetskim prvenstvima te na idućim Olimpijskim igrama u Tokiju može biti u samom svjetskom vrhu. Brzo će Stipe doći do 22 metara.