Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vruća Seve ‘zapalila’ Vir(ane)

11.09.2016. 22:00
Vruća Seve ‘zapalila’ Vir(ane)


Spektakularnim koncertom kojeg je u subotnjim kasnim večernjim satima na ljetnoj pozornici Trga sv. Jurja u centru Vira održala nacionalna primadona zabavne glazbe i jedna od najvećih pop ikona na prostoru bivše Jugoslavije, Severina Vučković ili jednostavnije ¨Seve nacionale¨, spušten je zastor na ovogodišnje, do sada najizdašnije glazbeno-scensko i kulturno ¨Virsko ljeto 2016¨.
Koncert, poput šlaga na tortu, trajao je više od dva sata, a u sjajnom ugođaju i dobroj atmosferi uz impozantnih desetak tisuća posjetitelja, svi su doslovce guštali, a posebno Sevini obožavatelji kojih je, dakako, bilo ponajviše. Brojnim skladbama i hitovima, počevši od ¨Dalmatinka¨,¨Dobro došao u klub¨, ¨Virujen u te¨,¨Moja štikla¨, ¨Zabranjena ljubav¨, ¨Djevojka sa sela¨, ¨Ante¨, ¨Krivi spoj¨ i drugima, Seve je jednostavno razgalila srca mnogih sudionika ovog nezaboravnog mega glazbenog spektakla. Vješto i suvereno vladala je puna dva sata pozornicom uz glazbenu pratnju njezinih prokušanih i vrsnih majstora svog zanata. Osim što je pjevala te na trenutke vrlo izazovno plesala i skakutala, znalački je komunicirala s publikom koja je uglas pjevala s njom prekidajući je često ovacijama ¨Seve¨, ¨Seve¨. A kad je otkucala ponoć sve je bilo gotovo. Prije nego što je sišla s pozornice, splitska se je zvijezda skupa sa svojom glazbenom družinom do poda naklonila publici šaljući im vruće poljupce uz izgovorene riječi ¨Imam samo jednu želju, nemojte me zaboraviti¨, a na što joj je većina iz publike odgovorila uz glasne povike i snažno pljeskanje rukama: ¨Nikada!¨.
 Podsjetimo na koncu da je ovogodišnje Virsko glazbeno ljeto trajalo  gotovo tri mjeseca. Svojim nastupom otvorio ga je Gibonni, a glazbenom pozornicom na Trgu sv. Jure, na opće oduševljenje mnogih, protutnjala su brojna imena s vrha glazbene estrade: Magazin, Mladen Grdović, Intrade, Jelena Rozga, Neda Ukraden, Jasmin Stavros, Neno Belan, Dražen Zečić, Jole i ostali. Svim koncertima pristup je bio besplatan. Ovakvo što nisu mogli sebi priuštiti ni mnogi daleko veći gradovi i mjesta po Hrvatskoj. Što reći na kraju? Bravo Virani, kapa vam dolje!