Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Stolnotenisači neokrznuti na jugu

Autor: Viktor Bogut

11.10.2008. 22:00
Stolnotenisači neokrznuti na jugu


U trećem kolu Prve Stolnoteniske lige Donat je slavio u Dubrovniku protiv Libertas Marinkolora. Nakon poraza od Zagreba u prvom kolu, dvoboju u kojemu su Zadrani igrali bez Jia Zhenga, zadarski stolnotenisači vraćaju se pobjedama. U prošlom kolu igrači Denisa Karlovića svladali su Vodovod Osijek, a u subotu su bili bolji od drugog konkrenta za visoki plasman, Libertasa. I to u gostima. Ponovo je glavu ulogu imao Kinez Jia Zheng s dvije pojedinačne pobjede i treće koja je stigla u paru s Davorom Karlovićem.
U prvom susretu dana Davor Karlović se sastao s iskusnim Damirom Atikovićem. Bivši hrvatski reprezentativac i bivši prvi igrač hrvatske rang-liste pružio je zaista odličan otpor također iskusnom Karloviću. U dvoboju bivših reprezentativaca ipak je slavio Zadranin i to s 3:2. Isti rezultat je bio i u drugom susretu. Jia Zheng je igrao protiv Nevena Juzbašića. U odličnom dvoboju na kraju je slavio Zheng, ali malo je nedostajalo Zagrepčaninu u redovima Libertasa da iznenadi najboljeg igrača lige. Mladi zadarski junior Stipe Zubčić nije imao šanse protiv još jednog veterana Marka Habijaneca koji  je slavio s 3:0.
Možda i ključni dvoboj bio je onaj parova u kojemu su se Karlović i Zheng suprostavili Habijanecu i Atikoviću. Dubrovačka kombinacija krenula je silovito. Dobila prvi set. Zadrani izjednačuju, a Dubrovčani opet dolaze do vodstva. I kada se očekivao slom zadarskog para, Zheng i Karlović okteću rezultat i u „fiksu” petog seta dolaze do pobjede. Tada je manje-više sve bilo jasno. Posljednju pobjedu Zadru donosi Zheng protiv Atikovića, koji ipak nije imao snage pružiti jači otpor „Zadraninu”.
LIBERTAS MARINKOLOR – DONAT 1:4
Atiković – Karlović 1:3, Juzbašić – Zheng 2:3, Habijanec – Zubčić 3:0, Atiković/Habijanec – Zheng/Karlović 2:3, Atiković – Zheng 0:3