Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Čeka se još suglasnost Ministarstva

Autor: Katina Vrsaljko

11.10.2009. 22:00
Čeka se još suglasnost Ministarstva

Foto: Filip BRALA



Natječaj za novog ravnatelja objavljen je još u ožujku, no zbog nepoštovanja pravne procedure poništena su čak dva natječaja na kojima sam dobio većinu glasova, rekao je Čular
Školski odbor OŠ Šime Budinića nakon dva poništena natječaja za ravnatelja škole izabrao je Ivana Čulara, sadašnjeg profesora Tjelesne i zdravstvene kulture u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića. Dokumentacija sa sjednice školskog odbora poslana je u Ministarstvo obrazovanja i za nekoliko dana očekuje se očitovanje Ministarstva o suglasnosti s izborom školskog odbora.
Ivan Čular bi tako trebao naslijediti Matu Maršića, dugogodišnjeg ravnatelja Šime Budinića, kojem je istekao mandat.
– Natječaj za novog ravnatelja objavljen je još u ožujku, no zbog nepoštovanja pravne procedure poništena su čak dva natječaja na kojima sam dobio većinu glasova, rekao je Čular.
Kako dodaje, da se odmah radilo točno po pravnoj proceduri, mogao je preuzeti mjesto ravnatelja još 15. svibnja.
– Prvi put je natječaj bio poništen zbog toga što je omotnica s mojom dokumentacijom bila otvarana, što nije u skladu sa Statutom. Drugi put je dokumentacija već bila poslana u Ministarstvo, ali član školskog odbora je istupio s dužnosti isti dan kad se birao novi ravnatelj, stoga postupak nije bio valjan, objašnjava Čular.
Na zadnji, to jest jedini valjani natječaj, za ravnatelja OŠ Šime Budinića prijavili su se samo dosadašnji ravnatelj Mate Maršić i Ivan Čular.