Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bliži se Zadarski festival djece

11.10.2010. 22:00
Bliži se Zadarski festival djece


Športski centar Višnjik će 22. i 23. listopada, bit će mjesto održavanja Zadarskog festivala djece – festivala sporta, umjetnosti, glazbe, plesa, glume te popularno-znanstvenog sadržaja.
Tijekom ta dva dana posjetitelje festivala očekuju dvije kazališne predstave za djecu, nastup Lucije Buškulić, pjevanje natjecatelja Jadera festa i ZADARteen festivala, ali i gostovanja različitih plesnih skupina, prezentacije borilačkih klubova, kao i mini natjecanja na sportskim poligonima u nogometu i košarci.
Na repertoaru će se naći i modna revija dječjih cipelica, te karaoke – mini natjecanje. To je samo dio ponude koji će se odviti u listopadu na Višnjiku, a od stručnih predavanja koja će se održati tamo biti će ‘ Prilagodba djeteta u vrtiću i jaslicama’ Udruge Maraška Zadar, kao i predavanje na temu folklora u sklopu kojeg će gostovati nekoliko folklornih skupina iz Zadarske županije. Također, u planu su dolasci gostiju iz Sarajeva i Mostara.
Događanja će se istovremeno odvijati na nekoliko lokacija; glavnoj bini, sportskim poligonima, sponzoriranim igraonicama te popularnim ‘skakalicama’/toboganima na napuhavanje. Već spomenuta edukativna predavanja održavati će se u VIP salonu, a svi sadržaji će se izmjenjivati i odvijati kontinuirano dva dana, petak i subotu, u intenzivnom programu od 10h do 19h.
– Festival je zamišljen je kao mjesto na kojem će se moći promovirati sve postojeće aktivnosti za djecu i mlade u županiji, ali i šire, i to na područjima sporta, likovne umjetnosti, glazbe i plesa, dramske umjetnosti, te popularno-znanstvenog sadržaja, kazala je Romana Pleša, direktorica Mediamixa u čijoj organizaciji će se festival i održati.
Uz Festival djece, paralelno će se na Višnjiku održavati i sajam ‘Sunce moje malo’, popratna manifestacija u sklopu koje će se moći predstaviti sve zainteresirane tvrtke koje svojim proizvodnim ili uslužnim programom za ciljanu skupinu imaju upravo djecu, roditelje, škole, vrtiće, te Gradsku i Županijsku upravu kao investitore.
Pleša poručuje i to kako je festival djece u potpunosti neprofitnog karaktera i sve udruge i aktivnosti kroz koje će se djeca prezentirati sudjeluju bez naknade:
– Cilj nam je promicanje, poticanje i pomaganje umjetničke multidisciplinarnosti i postizanje dodatne vrijednosti za grad Zadar, našu županiju i društvo općenito kako bi se razvijala međusobna tolerancija i suradnja. Ujedno, u ova teška vremena, želimo doprinijeti s bar malom iskrom svjetlosti, zaključila je.
Festival se održava uz podršku Zadarske županije i Grada Zadra.