Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dagnje ostrugane s gradskog mosta prodaju na tržnici?!

11.10.2011. 22:00
Dagnje ostrugane s gradskog mosta prodaju na tržnici?!


Ribič potanko opisuje kako dagnjari iz Jazina, ili kako ih ribiči nazivaju „Trovači iz Jazina”, „stružu” dagnje i s gradskog mosta te ih uredno pripremaju za prodaju naočigled prolaznika i ribiča


Jedan od aktivnih članova Športskog ribolovnog društva „Zubatac” objavio je javnu prijavu protiv određenih ljudi na brodicama vezanih nasuprot košarkaške dvorane u Jazinama i to ni manje ni više nego za akciju trovanja građana Zadarske županije. Navodno, svake večeri ista ekipa sa spomenutih brodica, vadi iz Jazina vreće daganja iako je dnevni ulov ograničen na 5 kilograma. To stvara revolt kod ostalih ribiča jer se sve navodno događa policiji pred nosom. Ribiči su posebno ogorčeni što na konopima kojima su privezane njihove brodice ne ostaje ni kilogram daganja za ribolov i što ilegalci te iste dagnje prodaju na obližnjoj tržnici City Gallerije kao konzumno ispravne. U pismu se nadalje potanko opisuje kako dagnjari iz Jazina ili, kako ih ribiči nazivaju „Trovači iz Jazina”, „stružu” dagnje i s gradskog mosta te ih uredno pripremaju za prodaju naočigled prolaznika i ribiča. Međutim, do sada nitko nije reagirao pa su se ribiči odlučili na javnu prijavu odaslanu svim načelnicima inspekcijskih i drugih nadležnih državnih službi.
Za cijeli slučaj, kažu u Državnom inspektoratu, nadležna je ribarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. S obzirom da se Državnom inspektoratu do sada nitko nije obratio prijavljujući nezakonitosti o kojima se govori u spomenutom pismu, ono će se prihvatiti kao predstavka po kojoj će postupiti gospodarski inspektori zadarske ispostave u dijelu svojih nadležnosti. Isto će se zatražiti i od Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, naglašavaju u svom odgovoru glasnogovornica Državnog inspektorata Sandra Kelemen.
Iz PU zadarske, također, su nam rekli da do sada nisu zaprimili nikakve predstavke na temu ilegalnog vađenja daganja iz Jazina pa je očito da je ribič skratio proceduru i dostavio svoju otvorenu prijavu najprije novinama.