Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Postolarima” se sve posložilo

11.10.2011. 22:00
“Postolarima” se sve posložilo


Burno nedjeljno poslijepodne i atraktivnu privlačku pješčanu plažu članovi zadarskog benda Postolar Tripper iskoristili su za snimanje “covera” za svoj nadolazeći album “Čujem ja netko šuti”.
Vjetar koji je bridio s obronaka Velebita nije spriječio Postolare da i u ovom segmentu daju sve od sebe pa su tako bez zadrške kratkih rukava, a neki i bosih nogu, stupili pred objektiv Filipa Brale, fotografa Zadarskog lista. Kako doznajemo, sve je bilo gotovo “u tren” – snimalo se 44 minute, dok je obrada fotografija trajala jedan sat.
Stopostotni angažman ovoj najpoznatijeg alternativnog zadarskog izvoznog proizvoda upravo dolazi ovih dana na naplatu. Osim što i više nego zadovoljni bukinzima za idućih nekoliko mjeseci, u sklopu kojih ih očekuju nastupi u Puli, Splitu i Zagrebu, Postolari su se nedavno vratili sa studentskog festivala “Zenica zove!”, gdje su nastupili pred punim auditorijem koji je odreda znao sve njihove uratke.
– Iznenadilo nas koliko u srcu Bosne vole Postolare, a saznali smo i podatak da navijači FK Čelik pjevaju Marijanu, kazuje suosnivač grupe Davor Valčić.
Njihov novi album svjetlo dana bi trebao, kaže, ugledati do kraja ove godine. Studijski dio je uglavnom priveden kraju, potrebno je još samo snimiti trube, što će biti gotovo za nekoliko dana, nakon čega bend odlazi u Zagreb, gdje će s Menartom dogovoriti prvi singl s kojim će se predstaviti album. Crtani omot albuma radi Hanja Grgičević iz Splita.
Novi album imat će 15 pjesama, od kojih su dvije suradnje, jedna s Librom na pjesmi “Gajeta” te druga s bendom Zebrax iz Zagreba na pjesmi “Redar Željko”.
A kad krene, onda zaista krene, pa će tako početak sljedeće godine Postolari provesti zimujući na francuskim Alpama. Naime, ubrzo po izlasku albuma, točnije kad vatromet u novogodišnjoj noći obavi svoje, članovi benda odlaze u zimovalište Puy Saint Vincent, gdje 2. siječnja započinje “Knockout Snow Festival”. Tamo će nastupiti s Hladnim pivom i Dubiozom Kolektiv, a radni odmor će trajati taman koliko treba – cijelih tjedan dana.