Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nakon europskog srebra napasti hrvatski vrh

11.10.2013. 22:00
Nakon europskog srebra napasti hrvatski vrh


Moramo nastaviti na isti način kakav nas krasi već nekoliko kola. Nikako se ne smijemo opustiti protiv Poštara, jer se radi o vrlo dobroj momčadi. Dovoljno dobro ih poznajemo da znamo da bi svako opuštanje bilo pogubno za nas. Ovo je ipak dalmatinski derbi i u njega moramo ući maksimalno ozbiljno – kazao je kapetan Zadra Mario Baljak


Kuglači Zadra napravili su odličan rezultat u njemačkom Augsburgu, gdje su osvojili srebro na Europskom Kupu, natjecanju koje po jačini odmah iza Svjetskog Kupa na kojemu je hrvatski prvak Zaprešić osvojio treće mjesto. Nakon odličnih igara u kvalifikacijama u kojima su osvojili prvo mjesto i polufinalu, gdje su s nevjerojatnih 8:0 svladali odličnu austrijsku momčad Wessely Dammt, sastav iz Mocira morao je priznati kapitulaciju tek u finalu, gdje ih je sa 6:2 svladala odlična mađarska momčad Szegedi.
Danas kuglači Zadar u Mocirama (15 sati) igraju protiv splitskog Poštara. Nakon zaista lošeg starta sezone i poraza u Osijeku protiv Kandita, Zadrani su krenuli s mnogo boljim nastupima i igrama. Nisu imali idealnu situaciju. Financijska kriza trese klub, zajedničke pripreme nisu odrađene, a momčad je neposredno pred početak sezone napustio dugogodišnji trener Šime Mijolović. Mnoštvo problema uzrokovao je poraz protiv Kandita, ali nakon toga momčad se stabilizirala, krenulo se s pobjedama, a u konačnici je stiglo i srebro sa Europskog kupa.
– Izašli smo iz krize, ali činjenica je da imao i dalje ogroman prostor za napredak. Moramo nastaviti na isti način kakav nas krasi već nekoliko kola. Nikako se ne smijemo opustiti protiv Poštara, jer se radi o vrlo dobroj momčadi. Dovoljno dobro ih poznajemo da znamo da bi svako opuštanje bilo pogubno za nas. Ovo je ipak dalmatinski derbi i u njega moramo ući maksimalno ozbiljno. Mi smo definitivno lagani favoriti, ali taj naziv moramo zaslužiti na stazama.
Zaprešić je usamljen na vrhu s četiri pobjede i niti jednim porazom. No nije vam pobjegao.
– Mi smo svjesni da imamo jako dobru momčad. Ipak, isto tako smo svjesni da Zaprešić jača momčad od nas. Imaju znatno veći fond igrača i glavni su favoriti za titulu. Mi ćemo se boriti. Želimo što manje kiksati i što duže ostati u utrci za titulu. Sezona je tek počela i sigurno ako nastavimo ovako igrati, imamo šanse i postati prvaci Hrvatske.