Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Za djecu s Downom i autiste prikupljeno 45 tisuća kuna (GALERIJA)

11.10.2013. 22:00
Za djecu s Downom i autiste prikupljeno 45 tisuća kuna (GALERIJA)


– Sada kad znamo s koliko novca raspolažemo, još jednom ćemo se konzultirati s udrugama i pribaviti im što je više moguće opreme. Uglavnom je riječ o didaktičkim materijalima i igračkama – kaže Vlatko Štrbac, predsjednik KZ udruge Zara


Humanitarni koncert “Hit hitova” koji je u četvrtak navečer održan u dvorani Krešimira Ćosića ispunio je sva očekivanja organizatora, ali i publike. Prikupljeno je oko 45 tisuća kuna od prodanih ulaznica, a u klapskom spektaklu uživalo je oko tri i pol tisuće Zadrana svih generacija.
Organizator ove glazbene “poslastice” za ljubitelje dalmatinske pisme, Kulturno zabavna udruga “Zara”, prihod od prodaje ulaznica namijenio je Udruzi za Down sindrom Zadarske županije i Udruzi autista Zadar.
– Nama su članovi tih dviju udruga već dali popise svega onoga što im treba, odnosno što im je nužno za rad s djecom okupljenom u tim udrugama. Sada kad znamo s koliko novca raspolažemo, još jednom ćemo se konzultirati i pribaviti im što je više moguće opreme. Uglavnom je riječ o didaktičkim materijalima i igračkama – kaže Vlatko Štrbac, predsjednik KZ udruge Zara te zahvaljuje svim izvođačima što su sudjelovali i pokazali senzibilitet za potrebite, ali i sponzorima te građanima koji su kupili ulaznice.
Klapski spektakl “Hit hitova” započeo je neizostavnom “Kalelargom”, a tijekom večeri nizali su se poznati hitovi pa je uz izvođače zapjevala i publika. Ovacije i ogromni pljesak svih nazočnih dobio je Mladen Grdović, zadarska pjevačka legenda, kojem su se na pozornici pridružili najmlađi obožavatelji. Uz Stephanie Milda za koju je udruga Zara lani organizirala humanitarni koncert, kojem je nazočilo osam tisuća posjetitelja i njezinu sestricu Melanie, na pozornicu su izišli i mališani iz udruge za Down sindrom. Bila je to ujedno kulminacija večeri i onaj najemotivniji dio koji je mnogima u oči izmamio suze radosnice.
Večer je završila podjelom simboličnih priznanja. Svaki izvođač dobio je staklenu skulpturicu nazvanu Zalazak sunca, a pjesma “Tija bi te svojom zvat” klape Puntamika proglašena je “hitom hitova”.
Nastupili su KUD Cambi, klape Sol, Kampanel, Šufit, Puntamika, Maslina, Godimenti, ženska klapa Mela i Oliver Jakovčev-Berekin, zatim Vokalisti Salone, Sv. Juraj HRM-a i Mladen Grdović. Pokrovitelji koncerta bili su Grad Zadar, Muzej antičkog stakla Zadar, Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP i ŠC Višnjik. Program je vodila Ana Marušić.