Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

“Zvjezdica” u lovu na nove nagrade

11.10.2013. 22:00
“Zvjezdica” u lovu na nove nagrade


Toplu dječju priču o Zvjezdici koja nije željela samo sjati na nebu već je osjećala da treba napraviti nešto više pa je odlučila pomoći životinjama u ponedjeljak će moći pogledati i mali i veliki Čakovčani


U Čakovcu se od 14. do 19. listopada održava 16. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assiteja. Ove će godine biti izvedeno jedanaest predstava kazališta iz čitave Hrvatske, među kojima će nastupiti i Kazalište lutaka Zadar s višestruko nagrađivanom predstavom “Zvjezdica”.
Stručni žiri u sastavu Renata Karola Gotica, Helena Petković i Lada Martinac dodijelit će nagrade najuspješnijim predstavama u više kategorija. Iznimna posjećenost dosadašnjih Susreta, u prosjeku s više od pet tisuća gledatelja, kao i činjenica da hrvatska kazališta predstavljaju svoja ponajbolja ostvarenja tijekom protekle sezone osigurala su status jedne od vodećih manifestacija za djecu u Hrvatskoj.
Gledatelji će predstavu “Zvjezdica” koja je na ovogodišnjem PIF-u osvojila čak tri nagrade žirija (za glazbu, oblikovanje svjetla i nagradu Tibor Sekelj za predstavu s najhumanijom porukom) moći pogledati u ponedjeljak u 10 sati u dvorani CZK.
Kao što Zadrani već dobro znaju, riječ je o toploj dječjoj priči o Zvjezdici koja nije željela samo sjati na nebu već je osjećala da treba napraviti nešto više pa je odlučila pomoći životinjama. Autorica teksta je Nikita Šmitjko, a za zadarsku izvedbu pobrinula se ruska redateljica Ljudmila Fedorova.