Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Hoće li EasyJet doći u Zadar?

11.10.2016. 22:00
Hoće li EasyJet doći u Zadar?


Sa zadarske Zračne luke dobili smo potrvdu o posjetu delegacije EasyJeta, nakon Ryanaira drugog najvećeg niskotarifnog prijevoznika na svijetu.
– Ne smijemo kršiti dogovor i razgovarati o tijeku razgovora, mogu vam samo reći da su bili, izvršili pregled i pitali što ih zanima, mi smo rado sudjelovali u razgovorima i sad smo u fazi čekanja njihovog odgovora, kaže Irena Ćosić, direktorica Zračne luke Zadar.
EasyJet je u Hrvatskoj trenutačno prisutan na četiri zračne luke – u Dubrovniku, Puli i Splitu, iz kojih je u 2016. godini bilo letova za preko 30 destinacija. Kratko vrijeme letjeli su i sa zagrebačke zračne luke, ali onda su raskinuli ugovor. Razlog je, navodno, poskupljenje tamošnjih aerodromskih pristojbi.
Iz Dubrovnika su ove godine avioni EasyJeta letjeli za Amsterdam, Berlin, Bristol, Edinburgh, London, Lyon, Milano, Pariz, Tolouse i Ženevu. Iz Pule su letjeli za Hamburg, London, Pariz i Toulouse, a iz Splita za Amsterdam, Basel, Belfast, Berlin, Bristol, Glasgow, Hamburg, London, Lyon, Manchester, Milano, Napulj, Newcastle, Pariz i Ženevu.
EasyJet je 27. srpnja ove godine zabilježio prijevoz milijun putnika do i iz Dubrovnika. EasyJet je jedan od vodećih avioprijevoznika koji godišnje preveze 70 milijuna putnika.
Ukoliko EasyJet ostvari suradnju sa zadarskom zračnom lukom, letovi iz Zadra bi prema europskim destinacijama trebali krenuti u proljeće 2017. godine. Kako doznajemo, pregovori sa britanskim avioprijevoznikom traju već nekoliko godina.
– Mi bismo voljeli da EasyJet dođe u Zadar i da ostvarimo suradnju. Za našu zračnu luku to bi bio veliki pomak naprijed. Znamo da je EasyJet trenutačno u fazi povećavanja flote, a kako će se to odraziti na njihov mogući dolazak u Zadar, ostaje za vidjeti, kaže Ćosić.