Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zoran Morović povjerenik županijskog HSS- a

11.10.2016. 22:00
Zoran Morović povjerenik županijskog HSS- a


“Nitko nije raspušten, nitko nije suspendiran, nitko nije udaljen i sve ide svojim tokom” – izjavio je jučer novinarima predsjednik HSS-a Krešo Beljak, znajući da je istoga dana već smijenio zadarsko rukovodstvo i imenovao povjerenika Zorana Morovića!
Ovakav rasplet situacije u lokalnom HSS-u otkriva kako Beljak ipak nije govorio istinu uvjeravajući javnost da nema smjena ni suspenzija. Akteri ovih događaja u Zadru sami su nam potvrdili da je doista raspušteno cjelokupno rukovodstvo gradske i županijske organizacije i da je stranačka metla “pomela” najviše članova upravo u Zadarskoj županiji gdje je smijenjeno čak 12 članova Predsjedništva Županijske organizacije!
Pokazalo se tako da je Beljakova glavna oponentica Marijana Petir bila u pravu kada je rekla da je Beljak započeo sa smjenama u pet županijskih organizacija suspendirajući čelnike tih organizacija, među kojima je ona, ali i Zdravko Šarić, bivši predsjednik ŽO-a HSS-a, te da ih je nakon toga pokušao i smijeniti, ali nije prikupio dovoljno potpisa.
Nitko od smijenjenih Zadrana nije dobio obavijest o smjeni, niti ih je Beljak ili bilo tko drugi iz Središnjice nazvao i rekao im da su smijenjeni. Za sve su, kažu zadarski članovi, saznali iz – medija.
Informacije koje je naš list dobio iz Središnjice kazuju pak da je stranka već izabrala i privremeno rukovodstvo, nakon kojega se bira i stalni predsjednik. Zoran Morović povjerenik je županijske organizacije do održavanja izborne skupštine, a nakon toga stranku bi trebao preuzeti Josip Zubović, ukoliko prikupi dovoljan broj glasova, a on je uvjeren da hoće.