Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nakon Croatije svi nas ozbiljnije shvaćaju

Autor:

11.11.2009. 23:00
Nakon Croatije svi nas ozbiljnije shvaćaju

Foto: Sebastian GOVORČIN



Croatia ne nosi bez razloga epitet jednog od izvjesnih kandidata u Ligi za prvaka. Stoga pobjeda nad njima, kao i uvjerljiva igra, govori sama za sebe – smatra Majstorović


Radi osnaživanja visinom oslabljene ekipe, redove košarkašica Zadra pred početak sezone upotpunila je Lara Majstorović, krilna igračica s povremenim centarskim zadaćama. Mladu su Zagrepčanku, uz angažman u ŽKK Zadar, u Krševanov grad dovele i fakultetske obveze. Lara je student na Odjelu za knjižničarstvo zadarskog Sveučilišta, a kako kaže, dres Zadranki namjerava nositi najmanje tri godine, odnosno, barem za vrijeme trajanja studija.
Kako jesenska viroza nije zaobišla ni Laru, krilna se igračica nakon tjedna i pol pauze i propuštene utakmice s Croatijom, polako vraća ritmu svakodnevnih treninga. Pred pripremu za susret četvrtog kola s Požegom, kratko smo razgovarali s novopridošlom zadarskom košarkašicom.
Razlikuje li se igrati košarku u Zadru u odnosu na vaše prijašnje klubove?
– Da, u pozitivnom smislu. Ne mogu reći da se u mojim dosadašnjim klubovima nije kvalitetno radilo, no ovdje se uz profesionalni odnos prema košarci osjeća toplina i duh zajedništva. S pripremama sam počela sredinom rujna, a od tada pa do danas, imam samo riječi hvale za suigračice te za trenere Mariju Maziju i Branimira Peričića. Uostalom, takav se pristup pokazao ispravnim već u prvim susretima ovogodišnjeg prvenstva.
Kako ocjenjujete igru Zadra nakon tri odigrana kola?
– Utakmica drugog kola u Omišu prošla je vrlo dobro. Od njih smo pred početak sezone uvjerljivo izgubile pa se u tom susretu i nismo nadale pobjedi. Nadale smo se da ćemo odigrati što bolje, u čemu smo na kraju i uspjele. Zna se da je Studenac jedan od favorita A-1 lige, stoga nas još više veseli prikazana igra. U drugom je susretu Trešnjevka došla s kadetskim sastavom, a kao takve, nisu nam se niti mogle značajnije suprotstaviti. S obzirom da je to bila naša prva domaća utakmica, zadovoljna sam igrom i rezultatom. Treću, nažalost, nisam mogla igrati, ali sam s tribina pratila odličnu predstavu suigračica. Croatia ne nosi bez razloga epitet jednog od izvjesnih kandidata u Ligi za prvaka. Stoga pobjeda nad njima, kao i uvjerljiva igra, govori sama za sebe.
U četvrtom vas kolu očekuje susret s košarkašicama Požege. Možete li nakon dvije uzastopne domaće pobjede i s gostovanja donijeti dva boda?
– S Požegom smo se susrele na turniru u Livnu pred početak sezone. Iako smo tada izgubile, radilo se o pripremnim susretima pred početak prvenstva kada nismo bile dovoljno uigrane. Utakmica protiv Croatije daje nam razloga za optimizam, iako je sigurno da nas Požega, kao i ostale ekipe, nakon te pobjede neće olako shvatiti. Ako je suditi po njihovim dosadašnjim rezultatima i poziciji na ljestvici, smatram da možemo ostvariti dobar rezultat.