Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Festival kreće večeras, sutra bez Mila Hrnića

11.11.2010. 23:00
Festival kreće večeras, sutra bez Mila Hrnića


Milo Hrnić ipak sutra neće nastupiti na koncertu poslije natjecateljskog dijela Festivala zabavne glazbe Zadar 2010, a razlog su preveliki troškovi festivala, koji su se na kraju odrazili i na neisplaćivanje akontacije za njegov nastup.
– Cijena je bila prevelika, zajedno s avansnim dijelom, i jednostavno nismo mogli do kraja podnijeti toliku količinu troškova zbog čega smo i jedan dio morali otkazati. Sporazumno smo se dogovorili kako koncerta neće biti. Druge večeri festivala će se stoga održati također revijalna večer posvećena Tomislavu Ivčiću, no s nekim preinakama u izvođačima, kazao je organizator festivala Damir Bucić koji je potvrdio i slabu prodaju karata, no iskazavši nadu kako će se ona ipak poboljšati netom prije početka programa.
Hrnićev menadžer Ivan Hladilo rekao je pak kako, usprkos tome što stavke ugovora nisu ispoštovane, neće ići na to da se isplaćuju penali:
– Bilo nam je samo bitno da se ugovor ispoštuje. No, do toga ipak nije došlo i koncert se otkazuje, kazao je Hladilo.
Danas nešto poslije podne u dvorani Krešimira Ćosića održana je i novinska konferencija povodom promocije CD-a festivala, na kojem je uz Bucića prisustvovala i direktorica iz izdavačke kuće Hit Records Kristina Krajna.
Iako prvotno najavljen dvostruki CD, predstavljen promotivni CD festivala imao je ipak samo jedan nosač zvuk s dvadeset odabranih izvođača, a razlog jest u tome, kazala je Krajna, što je Croatia Records u zadnji tren odustala dopuštenja da se skladbe njezinih izvođača stave na promotivni CD festivala:
– To se dogodilo po prvi puta i diskografiji da oni ne dopuštaju da se njihovi izvođači ne pojave na CD-u, pojasnila je.
Odluka je Hit records zatekla prošlog petka zbog čega su morali stopirati proizvodnju albuma te se prilagoditi situaciji. Dvostruki CD naposljetku će ipak biti izdan, i to za prodaju, na njemu će se naći svi, osim izvođača Croatia recordsa.
Što se tiče pak televizijskih prijenosa, izravnih prijenosa neće biti, kazao je Bucić:
– Imati ćemo privatnu video produkciju u sklopu koje ćemo raditi DVD prve i druge večeri koji će se potom proslijediti televizijskim kućama u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Odgođenog prijenosa Nove TV će biti, a iz tog razloga i radimo privatnu produkciju, neovisno o njihovoj televizijskoj ekipi koja će također biti na festivalu, kazao je Bucić.