Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na muci se poznaju junaci

11.11.2011. 23:00
Na muci se poznaju junaci


Stvar je jasna. Ako mi ovaj dvoboj izgubimo, možemo se pozdraviti od titule – objasnio je kapetan Zadra Mario Baljak


Dugo kuglači Zadra nisu igrali domaći dvoboj pred koji postoji golemi imperativ pobjede. A baš je domaća utakmica protiv Konikom Osijeka jedan takav dvoboj. Situacija na ljestvici, doduše, ne govori tome u prilog. Na vrhu je gužva. Medveščak 1958 i Konikom Osijek vode sa sedam pobjeda i jednim porazom, dok je Zadar treći sa dva poraza, a tu je negdje i Zaprešić koji ima dva poraza i jedan remi. Ali… valja istaknuti da je Zadar doživio dva poraza od dva konkurenta za titulu, Medveščaka i Zaprešića, a posebno je bolan onaj domaći poraz od Medveščaka. U slučaju novog domaćeg poraza Konikom će Zadranima pobjeći za četiri boda, a nikako ne treba zaboraviti da će u drugom dijelu prvenstva Zadrani morati na dva super teška gostovanja, baš kod Konikoma te protiv Medveščaka. Dakle, situacija se u slučaju poraza uopće ne čini dobrom.
Opet, Osječani su u sjajnoj formi. Nakon početnog poraza u Kranjčevićevoj Konikom je nanizao sedam uvjerljivih pobjeda. I postavlja se pitanje, može li Zadar zaustaviti ovaj pobjednički niz? Jer poraz Zadru najvjerojatnije znači i oproštaj od titule, a u ovako ranoj fazi prvenstva to bi bilo poprilično veliki fijasko. S druge strane, supermotiviranim Osječanima pobjeda znači veliki korak možda čak i prema tituli.
– Nema tu nikakve dileme. Protiv Konikoma moramo ići na pobjedu. U toj utakmici moramo uzeti dva boda – nedvosmislen je bio Mario Baljak, kapetan Zadra, koji je dodao ono što je manje-više jasno.
– Imperativ je na nama. Postoji pritisak i od toga ne moramo bježati. Stvar je jasna. Ako mi ovaj dvoboj izgubimo, možemo se pozdraviti od titule.
Protiv Medveščaka Zadar je poražen kod kuće. Možda se taj poraz i mogao pripisati umoru i padu koncentracije nakon osvojenog srebra na Svjetskom kupu, ali nakon toga je uslijedila teška domaća pobjeda protiv Velebita i poraz od Zaprešića. Rezultati nisu dobri, stigao je i taj drugi poraz.
– Kiksali smo već kod kuće i očito nismo u dobroj formi. Ako i ovu izgubimo, to ćemo teško nadoknaditi. A da pobijedimo, moramo podići svoju igru na veći nivo. Mislim da svi osim Stanka Čote ne pokazuju ono što mogu. Uvjeren sam da se možemo izvući iz ove situacije i slaviti danas.
Osim derbija u Zadru valja istaknuti i gostovanje Medevščaka kod Poštara, koji zna itekako biti nezgodan na svom terenu. No “medvjedi” su u tom dvoboju ipak favoriti, iako za Zadar ne bi bilo loše da im Splićani uzmu barem bod.
Raspored 9. kola: Zadar – Konikom Osijek (subota, 15), Kandit Premijer – Zaprešić, Grmoščica – Velebit, Rijeka – Trilj, Poštar – Medveščak, Novska – Zanatlija.