Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Vrsaljko: Neću komentirati ono što je netko rekao da sam ja rekao

11.11.2011. 23:00
Vrsaljko: Neću komentirati ono što je netko rekao da sam ja rekao


Rojs: Vrsaljko joj je kazao da cijela njegova obitelj 20 godina glasuje za HDZ, ali da ovaj put svoj glas neće dati nitko, ako će Kalmeta nositi listu i ako će Livaković biti na njoj


Jadranka Kosor navodno prije izbora nastoji oslabiti poziciju mogućih konkurenata u vrhu stranke, a jedan od njih je, tvrde izvori iz stranke, zadarski ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta. Pozicija joj je oslabljena činjenicom da je mjesto na čelu stranke naslijedila od odnedavnog optuženika Ive Sanadera i na njega nije direktno izabrana. Ne ide joj u prilog niti položaj stranke koji zauzima u predizbornim anketama gdje sve deblje zaostaje za Kukuriku koalicijom, kao ni odjek u Zadru potpisane izborne suradnje sa Željkom Kerumom.
Sporazum s Kerumom
Kalmeta navodno za suradnju s Kerumom u svom vlastitom gradu nije znao do nekoliko sati prije potpisivanja. Tražio je da se to potpisivanje odgodi za 24 sata jer je on o njemu želio obavijestiti gradski odbor HDZ-a i ljude koji moraju odraditi kampanju koja je pred njima, a potpisivanjem ove suradnje ostaju bez jednog mjesta u Saboru. Do odgode, jasno je, nije došlo.
Kosor u rundama za (pre)vlast u stranci odnedavno s priličnom sigurnošću može računati na umirovljene generale koji su se prije nekoliko dana obratili javnosti. Ljubo Ćesić Rojs Novom listu je otkrio o čemu je pričao s premijerkom kada se s drugim kolegama umirovljenim generalima i časnicima HV-a sastao s njom u utorak. Na sastanku uz njega su bili i Damir Krstičević, Svemir Vrsaljko, Davor Domazet Lošo, Krešimir Ćosić, Zlatan Mijo Jelić, dok su s premijerkom bili ministar branitelja Tomislav Ivić, glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić i državni tajnik Stjepan Adamić.
Vrsaljko ne komentira niti demantira
– Rekli smo joj da ona ima našu podršku, da mi podupiremo Jadranku Kosor, ali ne i predsjedništvo HDZ-a. Vrsaljko joj je kazao da cijela njegova obitelj 20 godina glasuje za HDZ, ali da ovaj put svoj glas neće dati nitko, ako će Kalmeta nositi listu i ako će Livaković biti na njoj, kazao je Rojs.
Za komentar Rojsove izjave upitali smo Svemira Vrsaljka, inače dugogodišnjeg prvog čovjeka zadarske policije, sada zaposlenog u Hrvatskim cestama, društvu u nadležnosti upravo Kalmetinog ministarstva.
– Obično ne komentiram ono što je netko rekao da sam ja rekao, pa neću ni sada. Nikad nisam ništa demantirao ni komentirao i ni ovaj put neću učiniti ništa od toga. Stojim iza svojih riječi, ali ne pada mi na pamet komentirati što netko misli ili prenosi da sam ja rekao, objasnio je Vrsaljko.
Božidar Kalmeta nije bio dostupan za komentar.