Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bivši zatvorski čuvar i njegov prijatelj nakon dulje stanke opet u sudnici!

Autor: Minja Gugić

11.11.2012. 23:00
Bivši zatvorski čuvar i njegov prijatelj nakon dulje stanke opet u sudnici!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon nekoliko održanih ročišta, Sudsko je vijeće odlučilo kako je potrebno provesti i kontrolno psihijatrijsko vještačenje optuženog Mitrovića te je zbog toga došlo do višemjesečne stanke. Mitrović i Karamarko optuženi su za ubojstvo 63-godišnjeg Mladena Divnića 6. svibnja prošle godine za proslave Đurđevdana u mjestu Zelengrad


Nakon što je krajem ožujka ove godine počelo suđenje bivšem zatvorskom čuvaru i čovjeku kojemu je već jednom suđeno zbog pokušaja brutalnog ubojstva, a radi se o 57-godišnjem Ivi Mitroviću te njegovom prijatelju, deset godina mlađem Šimi Karamarku iz Kruševa, ovaj tjedan na zadarskom Županijskom sudu obilježit će nastavak dokaznog postupka pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Dijana Grancarić.
Naime, nakon nekoliko održanih sudskih rasprava tijekom kojih su ispitana većina svjedoka i vještaka, Sudsko je vijeće odlučilo kako je potrebno provesti još jedno detaljno i kontrolno psihijatrijsko vještačenje optuženog Mitrovića te je zbog toga došlo do višemjesečne stanke. Mitrović i Karamarko optuženi su podsjećamo, za ubojstvo 63-godišnjeg Mladena Divnića 6. svibnja prošle godine za proslave Đurđevdana u mjestu Zelengrad, a od tada se nalaze u pritvoru.
Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, protiv njih je još koncem kolovoza prošle godine podiglo optužnicu u kojoj piše kako su njih dvojica zajedno s Divnićem u obiteljskoj kući Zorana Gagića u Zelengradu proslavljali Đurđevdan. Velike količine alkohola učinile su svoje pa je najprije došlo do žestoke svađe, a zatim su Mitrović i Karamarko fizički napali nesretnog čovjeka “u namjeri da ga ubiju”.
– Optuženi Karamarko najprije ga je polio vrućom vodom, a potom su ga obojica udarala rukama i nogama po cijelom tijelu, da bi ga potom bacili na pod i nastavili tući unatoč njegovom zapomaganju, polijevajući ga pritom i hladnom vodom. Kada su ga izvukli na dvorište nastavili su ga tući nogama po tijelu, a sjekirom su mu nanijeli reznu ranu na glavi te ga ostavili bespomoćnog ispred kuće – stoji u optužnici. Nadalje se navodi kako su dvojica muškaraca svoj okrutni i bešćutni naum nastavili provoditi u djelo pod utjecajem alkohola, sve dok Mladen Divnić uslijed brojnih teških unutarnjih ozljeda nije preminuo.
Obojicu je policija uhitila dan nakon ubojstva kada je Mitrović, pokušavajući se riješiti Divnićeva tijela, pozvao pomoć. Tada je rekao kako autom prevozi ozlijeđenu osobu kojoj je potrebna hitna pomoć, ali je ubrzo završio iza rešetaka.


Nastavlja se i suđenje zbog Kornatske tragedije




Osim suđenja Ivi Mitroviću i Šimi Karamarku zbog ubojstva, ovaj će tjedan obilježiti i nastavak jednog od za sada, najdugotrajnijih suđenja na zadarskom Županijskom sudu. To je svakako, suđenje bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici zbog kornatske tragedije kada je 30. kolovoza prije pet godina na otoku Kornatu smrtno stradalo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog. U nastavku suđenja koje će, također započeti sutra trebalo bi se, među ostalim pojaviti i poznato TV-lice, meteorologinja Branka Ivančan Picek.