Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Velebit je previsok za Zadrane

Autor: Viktor Bogut

11.11.2012. 23:00
Velebit je previsok za Zadrane

Foto: Vedran SITNICA



Ipak se dogodilo. Nakon sedam uzastopnih pobjeda i preuzimanja prvog mjesta na prvenstvenoj ljestvici, kuglači Zadra u subotu su doživjeli prvi poraz. U Gospiću su poraženi od Velebita koji se ovom pobjedom izjednačio sa Zadrom, Konikom Osijekom i Zaprešićem na vrhu s omjerom 7:1. S ovim porazom Zadrani su dopustili konkurentima da im se priključe na čelu i potpuno zakomplicirali borbu za titulu prvaka, tako da trenutačno čak četiri momčadi imaju omjer od sedam pobjeda i jedan poraz, no to će se sigurno promijeniti u idućem kolu kada međusobni dvoboj igraju Konikom Osijek i Grmoščica.
Već na početku subotnje utakmice bilo je jasno da će Zadrani teško do bodova u Gospiću. Mali rezultati koji su vjerojatno bili vujetovani lošijim stazama dali su prednost domaćim igračima. Nakon prve izmjene prednost Velebitu donijeli su bivši igrači Zadra Marko Zrile i Marko Vidak, koji su bili bolji od sadašnjih igrača Zadra Hrvoje Marinovića i Luke Ukalovića. Da će bodovi ostati u Gospiću dokazala je i druga izmjena kada su i Stanko Čota i Kostadin Manev poraženi. Manev je doduše imao veći broj srušenih drva od Petra Zubčića, još jednog bivšeg Zadranina, no veći broj poena pripao je ipak članu Velebita. Pri 4:0 Zadrani su bili svjesni da neće moći doći do pobjede, a da ne dođu niti do boda pobrinuo se najbolji igrač Velebita Mesić koji je svladao Luku Bolanču. Počasni bod za Zadrane osvojio je kapetan Mario Baljak. Zadrani su do osmog kola igrali odlično i bez poraza držali vrh sa velikim šansama da cijeli prvi dio prvenstva završe bez poraza. U tome ih je spriječio sastav Velebita, koji u svom rosteru ima igrače koji nisu bili dovoljno dobri za Zadar. Neminovno je bilo da se poraz morao dogoditi, ali šteta je što Zadrani nisu zadržali niz nepobjedivosti, jer su na ovaj način ispustili prednost koju su marljivo stvarali.


VELEBIT – ZADAR 7:1


Zrile – Marinović 2:2 (566 – 541), Vidak – Ukalović 2:2 (562 – 553), Tonković /Caga – Čota 3:1 (240/273 – 526), Zubčić – Manev 2,5:1,5 (557 – 568), Mesić – Bolanča 4:0 (586 – 540), Perić – Baljak 1:3 (542 – 551)