Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Svi darovi Kalelarge su dragocjeni

11.11.2013. 23:00
Svi darovi Kalelarge su dragocjeni


Udruga dobrovoljnih darivatelja krvi Kalelarga na čelu s predsjednikom Vencijem Jurinom još jednom je pomogla je Odjelu za transfuziju zadarske Opće bolnice doniravši im torbu za potrošne materijale, budući da je prethodna koja je jučer zamijenjena dobivena za vrijeme Domovinskog rata i stara dvadeset godina.
– Društvo Kalelarga je priskočilo u pomoć kao što to i inače radi. Već su puno napravili za naš Odjel, pa su tako donirali laptop koji nam je trebao te vagu za mjerenje doza krvi, kazala je dr. Ivna Lucin koja je jučer primila i ovu donaciju.
Suradnja udruge Kalelarga i Odjela za transfuziju odvija se dobro od samih početaka. U većim akcijama znalo bi se prikupiti i do 390 doza krvi, prepričava Venci Jurin čija udruga ima oko petstotinjak dobrovoljnih darovatelja krvi.
– Udruga Kalelarga je velika udruga i ima dosta darovatelja krvi, veterana velikih srca koji ne pitaju za koga daju, već daju jer žele. To su posebni ljudi koji daju dio sebe ne pitajući ništa zauzvrat, kazala je dr. Lucin, dodajući kako je samo prošli mjesec prikupljeno 546 doza krvi i niti jedna nije propala. Društvo Kalelarga do sad je pokrenulo brojne akcije, dobrovoljno darivanje krvi među studentima tadašnjeg filozofskog fakulteta, gimnazijalcima…