Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zajedno za benkovačku djecu

11.11.2013. 23:00
Zajedno za benkovačku djecu


Na humanitarnom koncertu nastupit će Bojan Jambrošić, grupa Otkazani let, ženska klapa Kandelora iz Zemunika Donjeg te muške klape Kaleta iz Zadra i Asseria iz Benkovca


Novoosnovana udruga invalida i djece s posebnim potrebama Zajedno Benkovac organizira humanitarni koncert za potrebe uređenja njihovih prostorija u kojima se okuplja 40 članova udruge. Kako kaže Tatjana Miličević, predsjednica udruge Zajedno Benkovac, udruga je osnovana u travnju na oduševljenje članova i njihovih roditelja.
– Naši članovi su uglavnom djeca. Najmlađi član ima 9 mjeseci, a najstariji 25 godina. Kako bi kvalitetno ispunili njihovo vrijeme, roditelji su ih prije vodili u Zadar u razne udruge, a sad su sretni da imaju tako nešto u svom gradu. Imamo razne grupne i individualne aktivnosti, igraonice, radionice, informiranje i edukaciju, psihološku pomoć, a sad smo dobili i dva volontera fizioterapeuta. Imamo četiri volontera i tri zaposlene osobe, rekla je Miličević.
Humanitarni koncert udruge Zajedno Benkovac održat će se u petak s početkom u 19 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Benkovac.
– Nastupit će Bojan Jambrošić, grupa Otkazani let, ženska klapa Kandelora iz Zemunika Donjeg te muške klape Kaleta iz Zadra i Asseria iz Benkovca. Tu večer je utakmica naše nogometne reprezentacije protiv Islanda pa će se voditelj Mihovil Mijo Brkić pobrinuti da tijekom koncerta redovito izvještava o rezultatu, najavila je Miličević.
Cijena ulaznice je 30 kuna, a mogu se kupiti u pretprodaju u prostorijama udruge u starom dječjem vrtiću preko puta igrališta NK Velebit Benkovac, u prostorijama Radija Benkovac, u Trgovačkom obrtu Antonija te na ulazu u dvoranu. Pokrovitelj koncerta je Grad Benkovac.
Invalidima i djeci s posebnim potrebama s benkovačkog područja može se pomoći i uplatom na račun udruge kod OTP banke broj: HR1824070001100393434.