Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Andrija Prostran predložen za hotelskog djelatnika godine

11.11.2016. 23:00
Andrija Prostran predložen za hotelskog djelatnika godine


Zadranin Andrija Prostran prvi je iz Hrvatske nominiran za prestižnu nagradu Tripadvisor u kategoriji za najboljeg hotelskog djelatnika za 2016. godinu. Svjetski popularna travel stranica samo je nominacijom odala veliko priznanje 33-godišnjaku kao prvom iz Hrvatske nominiranom za ovu nagradu i to na osnovi 600 komentara zadovoljnih turista koji mladog Zadranina spominju u komentarima na Tripadvisoru.
Andrija je dugogodišnji zaposlenik splitskog hotela Judita, renesanse palače u koju gosti uvijek iznova rado svraćaju zbog ljubaznog osoblja, i kako dalje navode u komentarima, zbog menadžera hotela – Andrije.
S osmijehom na licu dočekat će goste u bilo koje doba dana, primit kofere i električnim vozilom provesti ih po staroj gradskoj jezgri do hotela, renesansne palače smještene u strogom centru Splita.
Za svoje goste potrudit će se učiniti, naoko i ono nemoguće, nabaviti posljednje karte za trajekt, odvesti ih u obilazak grada, pronaći mjesta u prebukiranim autobusima, zrakoplovima, potražiti najbolje restorane s domaćom spizom…
Vijest o nominaciji za najboljeg djelatnika Andrija je primio u srcu turističke sezone, a kako je imao posla preko glave kroz smijeh će kazati kako na prvu nije niti razmišljao o kakvom je prestižnom priznanju riječ. Ponosan je na samu nominaciju, bez obzira hoće li osvojiti nagradu ili ne, jer dodaje, najbolje je kada takvo priznanje dođe od samih gostiju, kada su oni zadovoljni boravkom kod nas.
Na nedavno održanim Danima turizma na Braču Andrija je također dobio prestižno priznanje za najboljeg djelatnika u objektu kulturnig nasljeđa.
Kako radi u hotelu s još devetoro djelatnika, često ga se može vidjeti u različitim ulogama, od recepcionera, dobavljača, turističkog vodiča, nosača prtljage, čak i u kuhinji na posluživanju doručka. A upravo mu je kuhinja posebna strast pa se tako 2012. godine okušao u popularnoj televizijskoj emisiji Masterchef. Iako mu je titula “chefa” izmaknula zbog tripica, uspješnu karijeru nastavio je graditi u malom obiteljskom hotelu u srcu Splita. Sudeći po brojnim pohvalama, ali i nagradama, vrlo uspješno.
“Andrija je naš boravak u Splitu učinio nevjerojatnim. Jako smo impresionirani uslužnim i ljubaznim domaćinom i jedva se čekamo ponovno vratiti, odličan, zabavan i duhovit, Andrija se potrudio uputiti nas u restorane s lokalnom hranom, ne možemo riječima opisati koliko je ljubazan, duhovit, uslužan”, samo su neke od pohvala koje se mogu iščitati na Tripadvisoru.
Sve pohvale našem sugrađaninu, a da je možda više ovakvih djelatnika, hrvatski turizam bi cvjetao.