Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vidov i Hrašćanec nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta

11.11.2016. 23:00
Vidov i Hrašćanec nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta


Objavljene su nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2016. godine.Za najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade nominirana je Vjera Vidov za ulogu Patka u predstavi „Juha od bundeve”, Helen Cooper u režiji Ane Prolić i izvedbi Kazališta lutaka Zadar.
Vidov u predstavi glumi uz Sanju Zalović u ulozi vjeverice i Jurja Arasa koji igra mačka. Predstava govori o prijateljstvu na način koji je blizak i djeci i odraslima. Vidov je ulogu koja ima puno teksta i pokreta odigrala upečatljivo dobro, a Kazalište lutaka za nju je dosad već osvojilo niz nagrada.
– Ovo je još jedno priznanje mojem radu i veliki poticaj da i dalje budem ustrajna u svojem poslu koji radim i da se svakoj ulozi i dalje cijela posvetim. Zahvaljujem se svojim kolegama Sanji i Juri jer bez njih moja uloga ne bi bila potpuna, i nadam se da će mi plaća povećati, poručila nam je Vidov iz Rijeke.
Uz nju nominirane su još i Ivana Boban za ulogu Žar ptice u predstavi “Bajka o Žar ptici” Ivice Boban prema ruskoj narodnoj bajci, legendama o Feniks ptici i perzijskoj poemi iz 12. stoljeća. Sabor ptica Faride Uddina Attare u režiji Ivice Boban i izvedbi Gradskog kazališta Žar prica iz Zagreba i Nada Kovačević za ulogu u predstavi “Dica”, autorskog projekta Darija Harjačeka i Katarine Pejović u režiji Darija Harjačeka i izvedbi Gradskog kazališta mladih Split.
Ekipa Kazališta lutaka Zadar ovih je dana na gostovanju u Rijeci, gdje će večeras također izvesti Juhu od bundeve, a Vidov je prije nekoliko dana imala drugu izvedbu svoje monodrame, nastale u produkciji Teatra Verrdi.
Još jedna Zadranka, plesačica Petra Hrašćanec, nominirana je u kategoriji ženske uloge za najbolja umjetnička ostvarenja u kategoriji Ples. Nominirana je za ostvarenje u predstavi Anatomija mačke, čije su autorice ona i Ksenija Zec, u koprodukciji Umjetničke organizacije 21:21 iz Zagreba i Zagrebačkog kazališta mladih.