Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Orgulje će se “ojačati” s 46 tisuća kuna

Autor: Siniša Klarica

11.12.2008. 23:00
Orgulje će se “ojačati” s 46 tisuća kuna

Foto: Irena JURJEVIĆ



Još nije sigurno hoće li Grad Zadar prihvatiti ponudu Jadrankamena, ali bi najoptimalnije bilo da upravo ova tvrtka napravi sanaciju budući da se radi o renomiranoj tvrtki u tim poslovima, kaže nadzorni ineženjer Josip Babeli
Prema informacijama iz Grada Zadra, Jadrankamen iz Splita dostavio je Gradu Zadru ponudu na iznos od 46.000 kn za sanaciju nedavnog oštećenja na zadarskim Morskim orguljama. Podsjetimo se, nedavno nevrijeme izbacilo je iz „škvare” dva 1.000 kg teška kamena bloka, ali same Orgulje i njhova funkcija, nisu bile oštećene. Kako nam je rekao nadzorni ineženjer Josip Babeli, tehničko rješenje kaže da će se u osam blokova izbušiti rupe i utori u koji će se staviti inox-sidra promjera 1,6 cm. Sidra će se spojiti s betonskom podlogom na način da će se dodatno zaliti dvokomponentnim kitom.
– Riječ je o daleko boljem ojačanju. Već smo na prvim blokovima imali dva sidra, ali ponavljam, od nevremena nema 100-postotnog osiguranja, rekao je inženjer Babeli.
Babeli dodaje, iako još nije sasvim sigurno hoće li Grad Zadar prihvatiti ponudu Jadrankamena, da bi najoptimalnije bilo da upravo ova tvrtka napravi sanaciju budući da se radi o renomiranoj tvrtki u tim poslovima.