Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Imperativ derbija

Autor: Viktor Bogut

11.12.2009. 23:00
Imperativ derbija

Foto: Sebastian GOVORČIN



Trenutačno imaju četiri boda manje od nas. U slučaju naše pobjede gotovo da bismo ih izbacili iz borbe za titulu – kazao je kapetan Zadra Mario Baljak


U 10. kolu Prve lige kuglači Zadra danas u 15 sati dočekuju Konikom Osijek. Već godinama se ovaj dvoboj s razlogom naziva derbijem, a Konikom je ove sezone ponovo jak, iako je u zadnje vrijeme malo posustao u dvoboju za sam vrh.
– Trenutačno imaju četiri boda manje od nas. U slučaju naše pobjede gotovo da bismo ih izbacili iz borbe za titulu – kazao je kapetan Zadra Mario Baljak, koji ističe da će ipak imperativ postojati isključivo kod Zadra.
– Iako bi ih poraz gurnuo s vrha prema dolje, oni znaju da objektivno ne bi trebali očekivati pobjedu. Moći će nastupiti u Zadru bez većeg pritiska, a kao takvi su izrazito opasni jer imaju kvalitetu kazniti naše pogreške. Mi, s druge strane, moramo dobiti, jer smo taman uhvatili daha, poveli, a u slučaju poraza sami bismo sebi dodatno zakomplicirali situaciju.
Na sreću forma je u usponu?
– Ide nam u zadnje vrijeme. Glatko smo prošli u četvrtfinale Europske lige protiv rumunjskog Cluja i očekujem da na taj način i nastavimo danas.
Nakon Cluja u četvrtfinalu Europske lige očekuje vas njemačka Victoria Bamberg, momčad koja vas je izbacila iz tog natjecanja prošle sezone. Ima li Zadar snage za osvetu?
– Vjerujem da ima. Pogotovo ako zadržimo ovakvu formu. Bit će to za nas jedan od najtežih dvoboja sezone, a s druge strane, i poslastica za publiku. Sve je tu otvoreno – dodao je Baljak.
Od ostalih dvoboja desetog kola valja istaknuti onaj u Slavonskom Brodu, gdje Zanatlija dočekuje Zaprešić. Zaprešićani, koji su i najveći konkurenti Zadru za titulu prvaka Hrvatske, su nedavno kiksali u Splitu, čime je Zadar ostao sam na prvom mjestu. Novi kiks bi donio mnogo toga dobroga, naravno, Zadranima.
Parovi 10. kola Prve Kuglačke lige: Zadar – Konikom Osijek, Zanatlija – Zaprešić, Kandit Premijer – Trilj, Bjelovar – Adrianeon, Željezničar – Poštar, Grmoščica – Novska.