Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Naučena murterska lekcija

Autor:

11.12.2009. 23:00
Naučena murterska lekcija

Foto: Vedran SITNICA



Protiv Slatine imamo priliku kvalitetnim izdanjem donekle kompenzirati pogreške iz proteklih utakmica – smatra Roko Paleka


Nakon neočekivano teške pobjede na Murteru nad trećeligašem Olimpijom (29:25) u Dukat kupu, rukometaši Zadar Slada večeras (18.30 sati) će se u 13. kolu Dukat prve lige ogledati s posljednje plasiranom momčadi Slatine. Budući da su Palekini igrači ispustili bodove u susretu s Arenom, dva lakša protivnika dobro će im doći za popravljanje dojma na kraju polusezone. Iako sportaši često znaju biti praznovjerni, a njega, saznali smo, ima i u svlačionici Zadrana, 13. kolo teško da će u Mocirama donijeti nekakvo iznenađenje. Slatina je u proteklih 12 ogleda bodove ubilježila samo u trećem kolu protiv Solina, odnosno u devetom kada im je pošlo za rukom savladati favorizirano Đakovo. Obje pobjede bile su domaće, dok su se Podravci s gostovanja redovito vraćali pognute glave. No, kako se radi o prvenstvu u kojem oscilacije nisu samo Sladova karakteristika, od trenera Zadra Roka Paleke pokušali smo saznati može li momčad koja nema što izgubiti ovaj put možda (ne)ugodno iznenaditi.
– Slatina igra 3-2-1 obranu, a često se znaju prebaciti i u 3-3 formaciju. Prije par kola doveli su i tri mlada igrača iz Medveščaka. Pogledao sam neke snimke njihovih utakmica i mogu reći da se, bez obzira na njihov rezultat, ne radi o momčadi koju treba podcjenjivati. Međutim, mi smo ti koji trebaju demonstrirati kvalitetu i uzeti bodove. Svaka čast gostujućoj momčadi, ali mi u ovom susretu nemamo druge opcije osim pobjede. Ne smijemo se pritom opustiti i ponavljati brojne tehničke greške kao u Puli, a moram reći da nisam zadovoljan ni s kup utakmicom protiv Olimpije. Činjenica je da imamo kvalitetne pojedince, no nije dobro kada igraju pojedinci, a ne kolektiv. Nadam se da smo izvukli pouku iz ovosezonskih poraza, te da ćemo u nastavku prvenstva još učinkovitije poraditi na zajedničkom cilju, a on je uzeti jedno od prva dva mjesta. Večeras imamo priliku kvalitetnim izdanjem donekle kompenzirati pogreške iz proteklih utakmica te tako okončati polusezonu koja ipak nije zadovoljavajuća – reći će Roko Paleka od kojeg saznajemo i da u momčadi nema ozljeda te će na parket istrčati ove godine rijetko kad zdrava prva sedmorica.
U 13. kolu igraju: Zadar Slad – Slatina, Umag – Đakovo, Prelog – Gorica, Županja – Arena Jadrograd, Kaštela Adriachem – Senj Wallenborn, Solin – Trilj, Crikvenica – Ivančica Ivanec.