Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Snaći se i u ulozi favorita

Autor:

11.12.2009. 23:00
Snaći se i u ulozi favorita

Foto: Filip BRALA



Najveća opasnost za nas može biti neozbiljan ulazak u susret – kaže Branimir Peričić


Za razliku od većine ovosezonskih utakmica kada su na parket kročile nadajući se na kraju pozitivnom ishodu, pred košarkašicama Zadra prvi se put postavlja imperativ pobjede. On se odnosi na večerašnji dvoboj s Trešnjevkom. Ina Marin i društvo putuju u Zagreb kao drugoplasirana ekipa lige, dok će im se s druge strane suprotstaviti gotovo kadetska postava koja u nijednom od sedam susreta nije upisala pobjedu, a pritom je omjer njihovih postignutih i primljenih koševa 293:610. Ove brojke dovoljno govore o “snazi” kluba čiji je ulazak u A-1 ligu bio plod slučajnosti (istupanjem Murse iz natjecanja), te čiji će boravak u spomenutom društvu očito biti kratkog vijeka. Koncem listopada Zadranke su s Trešnjevkom odigrale zaostalu utakmicu prvog kola te uvjerljivo slavile (83:46). Iako se tada nije znalo kako će “bijelo-plave” broditi u sezoni 2009./2010., njihov dosadašnji skor više je nego dobar, posebno ako se uzme u obzir njihov nedostatak visine, ali i iskustva. Bez obzira na navedeno, Branimir Peričić, pomoćni trener Zadra, oprezan je u najavi današnjeg dvoboja.
– Istina je da je nama pobjeda imperativ. O tome govori naš, te učinak Trešnjevke u dosadašnjem dijelu prvenstva. One su ekipa koja daje svoj maksimum, no s obzirom na njihovu mladost, odnosno roster kojim raspolažu, trenutačno nisu u poziciji za ostvariti neki značajniji rezultat – kaže Peričić i upozorava:
– Najveća opasnost po nas može biti neozbiljan ulazak u susret. Motivacija ne bi smjela izostati, a osim toga, radi se o gostujućem terenu pa će i taj faktor za nas biti otežavajući. Nastojat ćemo od prve minute krenuti agresivno u obrani koncentrirajući se na njihove najopasnije igračice. Što se napada tiče, tu zaista imamo mnogo raznovrsnih rješenja. Uz Inu Marin, bilo koja od preostalih igračica može dati svoj obol. No ponovit ću, u prvom redu kvalitetnim pristupom možemo doći do novih značajnih bodova.
U 8. kolu igraju: Trešnjevka – Zadar (subota, 17.45 sati), Agram Zagreb – Croatia 2006, Studenac Omiš – Plamen Požega, Biska Pula – Split.


 ZDRAVSTVENI BILTEN




Ema Meštrović se nakon neugodne ozljede vrata vratila treninzima, no još uvijek nije spremna za maksimalne napore. Marina Akšamović i Antonia Erslan ovaj su se tjedan mučile s virozom, no, kako saznajemo, i one će biti u sastavu.