Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Vratiti se na pobjednički kolosijek

Autor: Viktor Bogut

11.12.2009. 23:00
Vratiti se na pobjednički kolosijek

Foto: Vedran SITNICA



Izrazito važan dvoboj. Pobjeda bi nas vratila na pravi kolosjek i u jako dobru situaciju pred nastavak prvenstva – kaže Denis Karlović


Dugo se stolnotenisači Donata nisu nalazili u situaciji da im mjesto na prvensvenoj ljestvici ne jamči ulazak u doigravanje, što im je i najveći cilj sezone. Odnosno ovog dijela sezone, jer bi im u doigravanju trebao pomoći jedan od najboljih svjetskih igrača, reprezentativac Hong Konga Tiany Jiang. No do njegova dolaska Donatovi trenutačni igrači moraju izboriti plasman neđu četiri najbolje momčadi. To neće biti jednostavno, a poraz u Dubrovniku u prošlom kolu nije bio ugodan.
– Nismo u idealnoj situaciji. Nakon očekivanih poraza od Zagreba i Dr. Časla, poraženi smo u Duborniku – kazao je trener Donata Denis Karlović.
Našao je ključni čovjek zadarske struke i razlog nešto lošijim igrama.
– Dosta se pisalo o Stipe Josipoviću, koji nije prikazao što zna. On mora i može bolje. Nije se dobro snašao u većoj momčadi od onih u kojima je nastupao do sada. Očekujem da će on proigrati.
No Denis Karlović vidi još jedan problem.
– Ne igramo dobro u paru. U četiri najvažnije dvoboja smo izgubili u paru. Nedostaje nam uigranosti. Davor Karlović i Tomislav Kolarek se još nisu našli.
Zato par treba mnogo trenirati.
– Dva tjedna smo sad svi na okupu i posebnu pažnju dajemo parovima. I to bi trebalo sad bolje izgledati.
Prva prilika je danas. I to u Puli kod istoimenog velikog konkurenta za doigravanje?
– Izrazito važan dvoboj. Pobjeda bi nas vratila na pravi kolosijek i u jako dobru situaciju pred nastavak prvenstva.
Poraz?
– Ne bi bilo ugodno. Iako ćemo u drugom dijelu ugostiti Dubrovnik, Dugo Selo i Pulu, momčadi koje su nam direktni konkurenti za doigravanje. Poraz bi bio neugodan, ali ne i tragičan – objasnio je zadarski strateg.
Parovi 9. kola Prve stolnoteniske lige: Pula – Donat, Frim – Zagreb, Industrogradnja – Dugo Selo, Split – Libertas, Vodovod – Dr. Časl.