Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Korčula ugasila drugoligaške nade

11.12.2010. 23:00
Korčula ugasila drugoligaške nade


Četvrtim ovosezonskim, a trećim uzastopnim porazom, rukometaši Arbanasa šanse za viši rang sveli su na minimum. Nakon posrtaja u dvobojima s Kninom i Hvarom, izabranici Žarka Jakšića prekjučer su u Mocirama morali stisnuti ruku i Korčulanima koji su slavili s 27:23.
Početak susreta devetog kola obilježila su naizmjenična vodstva, dok su prvi pokazatelji boljeg izdanja domaćih bili vidljivi sredinom prvog poluvremena kada su Arbanasi poveli 6:4. No Korčulani ubrzo rade 4-0 seriju te u 21. minuti ponovno bilježe pogodak viška. Ponajviše angažmanom Škulića, koji se ovaj put našao u ulozi dirigenta Arbanaškog napada, “crno-bijeli” još jednom prebacuju u višu brzinu te do odlaska na odmor vraćaju na provizornih plus dva (12:10).
U prvim minutama nastavka 13:10, a zatim i 14:11 ulijevali su nadu Zadranima, no sve njihova lošija realizacija obilježena s nekoliko nerezonskih pokušaja, a s druge strane sve bolji Marinović, vratar Korčule, zaslužni su što je u 40. semafor pokazivao 14:16. Domaći su u dva navrata uspjeli izjednačiti, kod 16:16 i 17:17, no to će do kraja susreta biti najbliže što su se primakli bodovima. Istina, Arbanasi su i u završnici bili u prilici izvući barem neodlučen ishod, na kada bi se i približili na pogodak zaostatka, kao uoči posljednje minute kada je rezultat glasio 23:24, gosti su se pobrinuli kazniti sve njihove propuste te još energičnije odgovoriti. Najbolji je primjer 4-0 serija kojom su u posljednjim sekundama stavili točku na i subotnjeg dvoboja. Arbanasi su tako “zapucali” još jednu drugoligašku prigodu, a uzroke mogu potražiti prvenstveno u već spomenutoj lošoj realizaciji, evidentnoj i u pokušajima s linije sedam metara (2/7).
– Loš postotak šuta i neiskustvo koštali su nas poraza. Svjesni smo svojih grešaka, no one i nisu začuđujuće uzme li se u obzir da imamo zaista mladu momčad. Već nakon utakmice s Kninom počeli smo se uigravati za sljedeću sezonu. Naime, želimo li rang više, i rad moramo podignuti na višu razinu. Mogli smo pokušati s dovođenjem igrača sa strane, no to nije put koji smo zacrtali – na dvoboj devetog kola, odnosno na ambicije Arbanasa, osvrnuo se Žarko Jakšić.
 


 ARBANASI – KORČULA 23:27


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 50. Suci: Željko Čubrić i Joško Dujić (oba Zadar).
ARBANASI ZADAR: Krstić, Galešić 1, Škulić 4 (1), Pedić 6, Gulan 3, Batur, Kotlar 1, Maršan 6 (1), Marinić, Imbrišić, Babić, Brkljača, Šare 2. Trener: Žarko Jakšić.
KORČULA: Marinović, Turković 3, Tvrdetić, Verazza 1, Milić 3, Stamatović 3, Stanišić 10 (4), Sansović 3, Poša 1, Verzotti, Žuvela 2, Vlašić, Petrović 1. Trener: Veljko Milina.
Sedmerci: Arbanasi Zadar 2 (5); Korčula 4 (4).  
Isključenja: Arbanasi Zadar 6 minuta; Korčula 4 minute.