Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nakon Studenca ne trebamo se ničeg bojati

11.12.2010. 23:00
Nakon Studenca ne trebamo se ničeg bojati


Povratak Sikirić i Blažević donio je novu dimenziju i potaknuo još kvalitetniji rad na treninzima, što se u konačnici odrazilo i na utakmice – smatra Perica


Košarku je lako zavoljeti, a teško napustiti – nedavno je zaključila Lucija Perica, povratnica u redove košarkašica Zadra. U studenom 2008. godine igračica na poziciji beka – šutera odlučila reći zbogom, no baš poput mnogih sportaša trajno inficiranih svijetom podno obruča, “zbogom” je i u njenom slučaju značilo samo “do viđenja”. Od ovog ljeta Perica je ponovno u “bijelo-plavom” dresu, a ako je suditi po sve boljim partijama 22-godišnjakinje, neminovnosti koje dolaze uz dvogodišnju stanku na sigurnom su putu zaborava. Zadarska “sedmica” kaže da se ove sezone u potpunosti identificirala s ekipom, “kad ide curama, ide i njoj”, i obrnuto.
– Vraćam se postupno, no zadovoljna sam s napretkom. U početku sam bila nesigurna, čak do te mjere da nisam znala kako ću s loptom, uz to sam imala i problem s ozljedom koljena, no stvari postepeno sjedaju na svoje mjesto. Kao i ekipa, i ja se dižem iz utakmice u utakmicu.
Je li povratak ozlijeđenog dvojca Sikirić – Blažević isključivi razlog za tri uzastopna slavlja Zadra?
– Njihov povratak donio je novu dimenziju i potaknuo još kvalitetniji rad na treninzima, što se u konačnici odrazilo i na utakmice. Značajno smo poboljšale igru otkad se vratila Glorija Sikirić, koja je teško zamjenjiva na poziciji razigravačice, a slično vrijedi i za Ivanu Blažević. One su, dakle, najzaslužnije za pozitivne promjene, ali moram napomenuti kako je i ostatak ekipe počeo bolje igrati.
Iako po pitanju bodova najizglednije neće značiti previše, pretpostavljamo da vam je posljednja pobjeda, izborena u osmom kolu protiv Studenca, bila jedna od najdražih u karijeri?
– Meni osobno, a tako i curama, to je definitivno bila jedna od najdražih pobjeda. Nakon četiri uzastopna poraza na otvaranju sezone, postupno smo se dizale, a kulminacija je bilo slavlje u osmom kolu. Ono nam je podiglo samopouzdanje tako da sada imamo osjećaj da možemo pobijediti u svim utakmicama. U dvoboju s Omišankama pokazale smo da se ne trebamo i nemamo razloga ničeg bojati, pa tako i opstanka u A-1 ligi.
Kakve su šanse da takvo izdanje ponovite u Puli, kod lidera Prvenstva?
– Pula je također jedan od sigurnijih putnika u Ligu za prvaka. To znači da i u 10. kolo možemo ući rasterećeno i pokušati iznenaditi. Radi se o vrlo kvalitetnom sastavu, no ne toliko da ne bismo imale izgleda. Trebamo ponovno dati sve od sebe, pokušati zaustaviti njihove visoke igračice, i pokušati doći do nove pobjede.


 POZITIVAN RITAM




Bojite li se stagnacije nakon božićno-novogodišnje stanke? Naime, Zadar je u isto vrijeme prošle godine bio u uzlaznoj formi i nizao pobjede, ali je potom uslijedio pad.
– Zanimljivo, upravo smo o tome razgovarale u svlačionici. S jedne strane, djelomično se pribojavamo. Najviše zato što smo trenutačno u izrazito pozitivnom ritmu, no s druge, nemamo razloga za pretjerani strah. I dalje ćemo trenirati i raditi maksimalno, a s takvim pristupom i rezultati ne bi trebali izostati. Dokaz su naše posljednje utakmice.