Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Oslobođen od optužbi za pljačku banke

11.12.2011. 23:00
Oslobođen od optužbi za pljačku banke


Siniši Guliću se podsjećamo, opet sudilo na traženje Vrhovnog suda Republike Hrvatske nakon više od osam godina. On je nakon prvog suđenja u prosincu 2003. godine bio, također, oslobođen od optužbi za pljačku poslovnice, zbog nedostatka dokaza


Siniša Gulić zvani Purge u petak je na Županijskom sudu u Zadru drugi put oslobođen od optužbe da je naoružan puškom opljačkao poslovnicu Splitske banke na Putu Petrića u Zadru zbog nedostatka dokaza.
– Sud je u konkretnom slučaju raspolagao indicijama koje upućuju na sumnju, ali u ovom slučaju nema zatvorenog kruga indicija, ostala je dvojba, pa je valjalo presuditi u korist optuženika – pojasnila je presudu, predsjednica Sudskog vijeća Dijana Grancarić.
Guliću se istom optužnicom stavljala na teret i droga, jer mu je nađeno sedam paketića s po 0,88 grama heroina i paketić s 0,25 grama “trave” te je bio optužen za dilanje i da je drogu dao drugom na uživanje. Ni to nije dokazano. Naime, nitko od svjedoka ga nije teretio i nema dokaza da je drogu prodavao.
– Riječ je o maloj količini droge. Osim toga optuženi je u to vrijeme bio ovisnik i cijelo je vrijeme tvrdio kako je droga bila za njegove osobne potrebe. Da je drogu dao prijateljima na uživanje, to je priznao rekavši kako ih je “počastio” – pojasnila je Grancarić.
Siniši Guliću se podsjećamo, opet sudilo na traženje Vrhovnog suda Republike Hrvatske nakon više od osam godina. On je nakon prvog suđenja u prosincu 2003. godine bio, također, oslobođen od optužbi za pljačku poslovnice, zbog nedostatka dokaza.
A, prema optužnici zadarskog tužiteljstva, njemu se stavljalo na teret da je 26. ožujka 2003. godine oko 19.15 sati na Putu Petrića u Zadru – “s ciljem da se domogne veće količine novca, maskiran u vojnu jaknu maslinasto zelene boje s kapuljačom i maramom preko lica te rukavicama, držeći poluautomatsku pušku marke “crvena zastava” – ušao u poslovnicu Splitske banke, zaprijetio zaposlenicama i zapovjedio im da u roku od “pet sekundi napune plastičnu vrećicu s novcem napominjući da mu slože strani novac”, a radilo se o sveukupno oko 230 tisuća kuna.
Gulić se branio sa slobode i u petak je došao na sud kako bi čuo presudu.
Nije skrivao zadovoljstvo. Zahvalio je Sudskom vijeću i otišao.