Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hrgović: Remi s Hajdukom je putokaz za budućnost

11.12.2013. 23:00
Hrgović: Remi s Hajdukom je putokaz za budućnost


Tako je to kada se zainati “stara kost”. Jednim pravim potezom riješi utakmicu i svojoj momčadi donese veliki bod. I to ne protiv “tamo neke momčadi”, već protiv Hajduka. Junak Zadrovog remija u ponedjeljak poslijepodne na Stanovima protiv splitskih “bilih” bio je svakako Mirko Hrgović. U 75. minuti je odlično naciljao i vratar Kalinić nije imao nikakve šanse. Lopta se zakoprcala u njegovoj mreži, a svi igrači Zadra poletjeli su u zagrljaj sinjskom junaku. Ali nije samo zgoditak ono što je Mirku donijelo epitet igrača utakmice. U 36. minuti je iz slobodnjaka pogodio vratnicu gostujućeg gola, a tijekom cijelog susreta bio je jedan od najraspoloženijih igrača Zadra. Je li ovo vaša najbolja partija u dresu Zadra od vašeg dolaska na Stanove?
– Kada postigneš gol, Hajduku i uz to odigraš neriješeno onda jednostavno nemaš pravo biti nezadovoljan – kazivao je jučer ujutro Hrgović koji ničim nije odavao da se ne nalazi “čvrsto na zemlji”.
– Najzadovoljniji sam činjenicom da smo napokon na Stanovima odigrali onako kako znamo i možemo. Možda ovo i je najbolja moja partija od kada sam stigao u Zadar, ali to me nikako ne zadovoljava u smislu da sam time obavio posao. I ja i cijela momčad možemo i moramo bolje, i zato nam ova utakmica mora biti putokaz kojim ćemo ići u nastavku prvenstva.
Kada ste dolazili u Zadar rekli ste da smatrate kako ova momčad zaslužuje borbu za gornji dio ljestvice. Ostajete li pri toj tvrdnji?
– I dalje mislim da Zadar zaslužuje gornji dio ljestvice. Malo je nedostajalo da u tome i uspijemo. Smatram da smo mogli pobijediti Slaven Belupo, a također smo mogli i morali osvojiti tri boda na svom travnjaku protiv Istre 1961. Što nam se dogodilo u te tri utakmice s Puljanima teško je objašnjivo. Ali, mislim da nema puno vajde od velikih analiza. Svaki igrač mora s nestrpljenjem čekati prvu sljedeću utakmicu nakon poraza kako bi što prije “ispravio” propušteno. A motiva nikako ne smije manjkati. Još je puno kola do kraja prvenstva, sada je najvažnije da smo zadržali solidan razmak od najugroženijih momčadi, a onda u nastavku prvenstva moramo težiti da prvenstvo završimo u gornjem domu.
Ove jeseni ostala je još utakmica s Dinamom na Maksimiru. Što možemo očekivati protiv lidera.
– Treba uvijek vjerovati i dati sve od sebe da u tome i uspiješ. Čak kada je to i protiv Dinama na njegovom terenu. I treba puno više “pričati” na travnjaku, a manje u najavama utakmica.