Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Naučite kako učiti je lako!

11.12.2013. 23:00
Naučite kako učiti je lako!


U novootvorenom Centru za poduku Tempero na Bilom brigu nude se poduke, radionice i sistematičan rad s djecom i mladima uz stručno vodstvo.
Otvorenje centra prošlo je u opuštenom ozračju i dječjoj igri i druženju što nagovješćuje pristup u radu novog centra.
Kako je rekla Ana Fundak, voditeljica centra i profesorica klasične filologije, poduke i radionice će se prilagođavati potrebama djece i roditelja.
– U našem obrazovnom sustavu je jako puno djece, a stručnog kadra, kao što su pedagozi, defektolozi i psiholozi je vrlo malo i imaju jako puno posla, stoga je teško pristupiti svakom djetetu individualno. S druge strane, roditelji su isto jako zaposleni i često nisu stručni da bi prepoznali neku poteškoću u razvoju djeteta zbog kojeg ono može imati problema s učenjem, kao što su primjerice disleksija, disgrafija ili poremećaj hiperaktivnosti i pozornosti. Važno je takve poremećaje prepoznati na vrijeme i raditi s djecom, inače može doći do problema. Zato ćemo u Temperu raditi i s djecom i s roditeljima, rekla je Fundak.
U Temperu su u tijeku Dani otvorenih vrata i traju do sutra. Svi mogu doći i pitati što ih zanima u prostoru Centra u Vukovarskoj 6 na Bilom brigu, a održavaju se i besplatne ogledne radionice. Danas je na rasporedu likovna radionica za djecu školske dobi i od 17 do 18,30 h kreativna radionica za predškolce. Sutra je od 10 do 11 likovna radionica, od 17 do 18,30 kreativna radionica za predškolce, a od 18,30 do 20 sati radionica antičke kulture za osnovnoškolce.
– Ubuduće ćemo organizirati radionice te individualne i grupne poduke prema potrebama djece, mladih i roditelja, a u suradnji s profesorima i stručnjacima različitih profila. Iza Nove godine krećemo i s pripremama za državnu maturu. Organizirat ćemo i kulturna događanja. Cilj nam je da znanjem, iskustvom i energijom našeg tima mladih ljudi pomognemo djeci i mladima u temeljitom usvajanju znanja te im ponudimo smjernice za osobni rast i razvoj, rekla je Fundak, voditeljica Centra.