Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Skendžić: Bio sam gladan, uzeo sam novac, staklo mi je skliznulo!

11.12.2013. 23:00
Skendžić: Bio sam gladan, uzeo sam novac, staklo mi je skliznulo!


Duško Skendžić (26), najpoznatiji zadarski skvoter koji je godinama živio u bunkeru nasuprot Elektre, kradljivac je novca ispod stakla na Trgu Petra Zoranića koji su ljetos za sreću ubacivali turisti. Nakon višemjesečne istrage otkrili su to zadarski policajci. Mladić nesvakidašnjih i vrlo neobičnih životnih navika djelo je i priznao.
– Bio sam gladan i samo sam htio doći do novca. Podigao sam staklo i ušao u prostor ispod, a nakon što sam pokupio novac i izišao staklo sam namjeravao vratiti. Nažalost, iskliznulo mi je i razbilo se – priznao je policajcima Skendžić. Ujedno, priznao je i kako je tom prilikom pokupio nešto više od 800 kuna u domaćoj i stranoj valutu, a kako policija drugih informacija nema, tereti ga se upravo za taj iznos.
Skendžiću ovo nije prvi susret sa zadarskim plavcima, a nisu mu strane niti sudnice zadarskih sudova. Grad Zadar ga je kao vlasnik prostora unutar bedemima nasuprot Elektre u dva navrata prijavljivao radi neovlaštenog ulaženja i stanvanja u tom prostoru, a ima i prijavu zbog kaznenog djela okarakteriziranog kao povreda mira pokojnika. Skendžić je, naime, u siječnju 2011. godine s dvojicom prijatelja u dobi od 17 i 18 godina tijekom noći ušao na Gradsko groblje gdje su na 72 grobna mjesta ostavili vandalski “potpis” iščupavši isto toliko križeva koje su potom naopako okrenute zaboli natrag u zemlju ili ih ostavili položene naopako.