Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Trajekt Sis do daljnjega neće ploviti na relaciji Zadar – Preko

11.12.2013. 23:00
Trajekt Sis do daljnjega neće ploviti na relaciji Zadar – Preko


Jadrolinijin trajekt Sis, kojemu je 5. prosinca 2013. godine u 15.15 sati u Preku pukao cilindar hidraulike na krmenoj rampi, zbog čega je rampa pala u more, do daljnjega neće ploviti na najfrekventnijoj jadranskoj liniji Zadar – Preko, priopćilo je Ministarstvo pomorstva.
Nakon pada rampe u more, zapovjednik je okrenuo brod i pristao drugom, ispravnom rampom, kako bi sigurno iskrcao putnike i vozila, a prilikom nezgode, naglašavaju iz resornog ministarstva, nije bilo ozlijeđenih putnika, oštećenih vozila niti zagađenja okoliša. Dan nakon nesreće, uz pomoć obalne dizalice, rampa je podignuta, nakon čega je sigurnost rampe provjerio inspektor Hrvatskog registra brodova te izdao svjedodžbu za jedno nekomercijalno putovanje do luke popravka u Zadar, a brodu je privremeno izdana skraćena svjedodžba s pravom da na dva mjeseca može obavljati redovne linije, ali s jednom ukrcajno/iskrcajnom rampom i to na manje prometnim linijama.
Umjesto Sisa, koji ima kapacitet 700 putnika i 70 automobila, od prošlog tjedna Zadar i Preko povezuju prijepodne trajekt Sveti Krševan, a na poslijepodnevnim linijama Jazine, koji se izmjenjuju s mnogo većim i novijim trajektom Biokovo koji, pak, zamjenjuje Jurja Dalmatinca dok se ne vrati s redovitog godišnjeg remonta.