Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U petak Dan otvorenih vrata u vojarni Zemunik

11.12.2013. 23:00
U petak Dan otvorenih vrata u vojarni Zemunik


U povodu obilježavanja Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane 93. zrakoplovna baza u petak 13. prosinca organizira Dan otvorenih vrata u vojarni Zemunik od 9 do 14 sati. Posjetitelji će moći razgledati muzej starih letjelica te tehniku i sredstva iz sastava 93. zrakoplovne baze napose zrakoplove ZLIN 242 L, Pilatus PC-9 M, Bell 206 B Jet Ranger III, Airtractor AT 802 A/F i Canadair CL 415.
Za najmlađe posjetitelje organizator priređuje nagradne igre, a bit će postavljen i info-pult „Kako postati pripadnik Oružanih snaga RH”! Tu je i natjecanje u bacanju papirnatih aviona u sportskoj dvorani, a od 11 sati svoja umjeća pokazat će i piloti baze Zemunik.
Ove godine bit će prikazana i radionica oslikavanja pilotskih kaciga. Posjetitelji će moći obići i muzej na otvorenom gdje će moći razgledati stare avione i helikoptere. Posjetitelji će na samoj stajanci moći razgledati avione i helikoptere iz sastava 93. zrakoplovne baze i tehnike PZO pukovnije. Ulaz u vojarnu Zemunik, bit će slobodan od 9 do 14 sati.