Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U ponedjeljak Graziani i Šoša na violinama

11.12.2013. 23:00
U ponedjeljak Graziani i Šoša na violinama


U ponedjeljak, 16. prosinca na programu HNK Zadar je drugi ovosezonski koncert Zadarskog komornog orkestra. Gudači će nastupiti pod umjetničkim vodstvom koncert – majstora Marca Grazianija. Jedan od najistaknutijih hrvatskih violinista mlađe generacije, višestruko nagrađivani Graziani svirat će i kao solist i to s violinisticom Ankicom Šošom. Uz Orkestar izvest će Koncert za dvije violine u a – molu talijanskog majstora Antonija Vivaldija. Netom diplomirana violinistica, profesorica violine u zagrebačkoj Glazbenoj školi Pavla Markovca, aktivna komorna glazbenica i solistica Ankica Šoša ovom će se prilikom tako po drugi će se put predstaviti kao solistica uz svoj matični, Zadarski komorni orkestar.
Solist u izvedbi veličanstvenog Bachovog Koncert za violinu i orkestar u a – molu BWV 1041 bit će Marco Graziani. Adventski koncert Zadarski komorni orkestar obogatit će i Simfonijom br. 8 Amanda Ivančića, potom popularnom i dopadljivom Serenadom za gudače u e – molu op. 20 Edwarda Elgara i strastvenim Tres piezas para orquesta da camara Ástora Piazzolle.
Prodaja ulaznica po cijeni od 40,00 i 30,00 kuna na blagajni HNK Zadar od 11 – 13 i 18 – 20 h i na mjestu održavanja koncerta sat vremena prije početka.