Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Otvoreni dan Sveučilišta u Zadru

Autor: Marijana Roščić

20.01.2010. 23:00
Otvoreni dan Sveučilišta u Zadru

Foto: Adam VIDAS



Kako bi privukli potencijalne studente, za maturante i druge zainteresirane 26. siječnja održati će se Otvoreni dan Sveučilišta u Zadru. Iako se prethodnih godina ovaj način otvaranja «vrata» budućim studentima odvijao u zgradi sveučilišta, a lani na Narodnom trgu, ove će se godine održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u  vremenu od 10 do 18 sati.
Ove godine se Otvoreni dan održava i nešto ranije nego lani, a kao razlog je, kako nam je prenijela glasnogovornica zadarskog sveučilišta Elija Vrsaljko, prof., i ranije održavanje državne mature. Kako bi budućim studentima olakšali pristup informacijama o državnoj maturi, kao i o svim načinima vrednovanja uspjeha pri upisu studija za potrebe Otvorenog dana bit će tiskana posebna brošura sa svim informacijama uz one koje nude informacije o studijskim programima na zadarskom sveučilištu.
Dodajmo ovome, kako se odlukom Senata pri vrednovanju konačnog uspjeha za upis studija vrednuje državna matura (70%) naspram uspjeha u srednjoj školi (30%)  za sve studijske grupe. No više o svim novostima vezanima uz upis studija, kao i o državnoj maturi, moći će se saznati na Otvorenom danu, a budućim studentima preporučujemo i aktivnije pregledavanje sadržaja internetskih stranica zadarskog sveučilišta (www.unizd.hr), Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (www.postani-student.hr), kao i stranica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (www.ncvvo.hr) kako bi otklonili sve nejasnoće oko svega potrebnog za upis studija.