Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prva provjera s Raštanima

Autor: Drago Bajković

12.01.2009. 23:00
Prva provjera s Raštanima

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Poznato je da na drugi dio priprema odlazimo u Poreč, a kreće se 26. siječnja. Tamo ćemo odigrati najvjerojatnije četiri utakmice. Mislim da suparnike neće biti teško naći s obzirom da će mnogi prvoligaši kako iz Hrvatske, tako i iz drugih zemalja pripreme također odraditi u Poreču, kazao je Josip Bajlo, sportski direktor Zadra


Kako to obično i  biva nogometaši Zadra drugog dana priprema nizali su  kilometre u Perivoju Vladimira Nazora. Tridesetak igrača pod ravnanjem trenera Dalibora Zebića i njegovih suradnika odrađivalo je u utorak ujutro  trkačke treninge ispremiješane s različitim vježbama. Kao  se moglo primijetiti unatoč  napornim treninzima raspoloženje u redovima prvoligaša  sa Stanova je na visokom stupnju, a tome je svakako pridonijelo drugo mjesto koje je  Zadar osvojio na Dvoranskom prvenstvu. No, to je prošlost, svima je jasno što ih  očekuje u nastavku prvenstva  pa stoga ne čudi što se ovim  pripremama prišlo s maksimalnom ozbiljnošću.
– Zadovoljan sam pristupom i ozbiljnošću koju pokazuju moji igrači. To se uostalom i očekuje od njih jer  nogometno proljeće za nas će  biti iznimno teško. Moramo  što prije s posljednje pozicije  na ljestvici, a da bismo to  ostvarili moramo se maksimalno pripremiti i uigrati u  ovom pripremnom razdoblju –  kazivao je Dalibor Zebić.
Zebić je dodao još i to da će  u ovom prvom dijelu priprema koje će odraditi u Zadru  odigrati jednu oglednu utakmicu i to u srijedu 21. siječnja  s Raštanima.
S treninga izostali su kapetan Jakov Surać  koji je na Dvoranskom prvenstvu zaradio lakšu ozljedu,  te Želimir Terkeš koji ima  temperaturu. Također je i prinova u redovima prvoligaša sa  Stanova Erdžan Bečiri dobio  nekoliko dana slobodno kako bi  donio potrebne stvari iz Slovenije. U pola jutarnjeg treninga u perivoj je stigao i  sportski direktor Josip Bajlo  izvijestivši trenera Zebića o  nekim novostima. Potvrđeno  je da će Mišlov u Velebit na  posudbu, dok za Kruneša još  nije sigurno gdje će igrati ovu  polusezonu.
– Poznato je da na drugi dio  priprema odlazimo u Poreč, a   kreće se 26. siječnja. Tamo  ćemo odigrati najvjerojatnije  četiri utakmice. Mislim da suparnike neće biti teško naći s  obzirom da će mnogi prvoligaši kako iz Hrvatske, tako i  iz drugih zemalja pripreme  također odraditi u Poreču. Iz  Istre se vraćamo 4. siječnja –  kratko je referirao Bajlo.