Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Velika gužva u A-1 ligi

Autor: Viktor Bogut

12.01.2009. 23:00
Velika gužva u A-1 ligi


Osim Cedevite koja se odlijepila i Alkara koji je u drugoj krajnosti, osam momčadi ravnopravno se bori za tri preostala mjesta koja vode u Ligu za prvaka. Borik je i dalje u igri, iako je poražen od Cedevite


Ovog vikenda odigrano 10. kolo A-1 lige košarkaša još jednom je dokazalo da je “prva” hrvatska košarkaška liga izrazito zanimljiva i izjednačena te da se i dalje nikako ne može pretpostaviti koje će momčadi zaigrati u Ligi za prvaka. Cedevita, kao apsolutni favorit, siguran je putnik i za vjerovati je da bi ove sezone mogla (napokon) napraviti i korak dalje te izboriti toliko očekivanu NLB ligu. U subotu su “ceh” platili i igrači Borik-Puntamike, koji nisu imali šanse slaviti, iako su igrali na svom terenu. S druge strane ljestvice na dno se zazidao sinjski Alkar, no i on je poprilično blizu ostalim momčadima. Ostalih osam su na dvije pobjede. Šibenik ima za omjer 6:4 i u ovom trenutku je drugi, no Šibenčani su do sada šest utakmica igrali kod kuće i četiri u gostima, što znači da i nisu u nekoj prednosti s obzirom na predstojeći raspored. Omjer 5:5 imaju Borik, Trogir, Svjetlost i Kvarner, a 4:6 Dubrava, Zabok i Dubrovnik. Postoje dvije solucije koje bi svaku od tih osam (pa i devet) momčadi mogle gurnuti u Ligu za prvaka. Prva je gostujuća pobjeda, a druga pobjeda nad Cedevitom. Cedevita je izgubila samo jednu utakmicu i to na početku prvenstva u Rijeci. Već s tom pobjedom Riječani su napravili veliku stvar, jer nitko još nije uspio skinuti bogate Zagrepčane. No, Riječani su već kiksali kod kuće pa su, na neki način, sebe vratili u pat poziciju. Osim pobjede nad Cedevitom do koje će, objektivno, sve momčadi veoma teško doći, druga solucija je poprilično teško ostvariva. U gostima se rijetko pobjeđuje, a kada se to i dogodi, to obično učini baš Cedevita. I tu su Puntamičani napravili dobru stvar, kada su slavili u Trogiru.
Baš su u subotu igrači Tihomira Bujana imali svojevrsnu meč loptu. Imali su skor 5:4 i Cedevitu kod kuće. Šteta, jer su u prvom poluvremenu imali igru i rezultat. Ali kvaliteta je ponovo došla do izražaja, a faktor koji je presudio zadarskoj momčadi bio je baš bivši igrač Zadra Marlon Garnett. Puntamičani su sad ponovo na početku. U idućih osam utakmica četiri igraju kod kuće (Šibenik, Trogir, Svjetlost i Dubrava), a četiri u gostima (Dubrovnik, Zabok, Kvarner i Alkar). U ovom trenutku je upitno hoće li im četiri domaće pobjede biti dovoljne. Ako Cedevita i dalje nastavi sve pobjeđivati, čak bi i mogle. No, računica koja će ih odvesti u Ligu za prvaka je jednostavno, sve dobiti doma, a još jednom slaviti u gostima. A Alkar i Dubrovnik čine se kao momčadi koje su poprilično zrele da padnu. U idućem kolu koje se igra ovaj vikend Puntamičani gostuju u Dubrovniku. U drugom kolu imperativ je bio nad Zadranima, sad je obrnuto. Gospari igraju pod pritiskom, jer su se već poprilično iskiksali ove sezone, a Borik bi pobjeda odvela u sam vrh, dok bi se poraz mogao ispraviti.
 


 VOŠTARNICA – JAZINE 89:76




(22:13, 23:20, 25:20, 19:23)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 200. Suci: Hordov i Petani(oba Zadar).
VOŠTARNICA: Blaslov 16, Marić 6, M. Bulić, Kovačević 2, J. Bulić 18, Šandrić 9, Zrnić 4, Baždarić 10, Vukoša, Graić 4, Krapić 17, Uzelac 3. Trener: Rajko Vidaković.
JAZINE: Knežević 3, Pešut 7, Čakarun 13, Anđelić 7, B. Škara 11, Perić 1, Šestić 7, Marčinković 11, Vrsaljko, Popović 12, Pelczmann 4. Trener: Ivan Barančić.
Košarkaši Voštarnice i u 2009. godini su nastavili s pobjedama. U zaostalom susretu protiv gradskih rivala pokazali su zašto drže visoku poziciju na ljestvici. Od početka susreta su zagospodarili situacijom na terenu te su visoku prednost iz prve četvrtine znalački održavali do kraja susreta. Najbolji su bili Blaslov, J. Bulić te Krapić koji su zajednički ubacili preko 50 poena. (A. DEŠPOJA)