Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Trebamo vratiti staru formu

Autor: Andrija Prović

12.01.2010. 23:00
Trebamo vratiti staru formu

Foto: Filip BRALA



Teško je očekivati od ovako mlade ekipe da cijelo prvenstvo odigra na visokoj razini. Iako je naš rezultat bio neočekivano dobar, nadam se da ćemo i u nadolazećim utakmicama nastaviti ugodno iznenađivati, kazala je Ina Marin


I ove godine Ina Marin jedna je od nezaobilaznih karika u sastavu Marije Mazije. Nekadašnja igračica Montmontaže i Croatije iz Zagreba te kadetska i juniorska reprezentativka Hrvatske, u sezoni 2008./2009. opet je obukla dres matičnog kluba. Uz njen veliki doprinos, Zadar je tada s izrazito mladom ekipom uspio izboriti ostanak u ligi, dok su trenutačno na dobrom putu da, ako i ne uđu u Ligu za prvaka, barem osiguraju svoju petu uzastopnu A1 sezonu.
Nakon iznenađujuće dobrih osam kola i omjera 6-2, Zadranke su upisale dva uzastopna poraza. Inu smo upitali je li u pitanju pad forme ili su, uzimajući u obzir neiskustvo ekipe, povremene krize rezultata logične.   
– Rekla bih da se najprije radi o laganom psihičkom padu. Naša fizička forma trenutačno je bolja nego na početku prvenstva, a tada smo igrale bolje nego sada. Teško je očekivati od ovako mlade ekipe da cijelo prvenstvo odigra na visokoj razini. Iako je naš rezultat bio neočekivano dobar, nadam se da ćemo i u nadolazećim utakmicama nastaviti ugodno iznenađivati.
Sljedeću prvenstvenu utakmicu igrate kod kuće protiv Požege. Ona svakako spada u red onih s predznakom imperativa. 
– Slažem se, u Požegi smo ispustile bodove, a omjer 0-2 s Požegom je nešto što ne bi smjele dopustiti. Ako govorimo o imperativima, onda spomenuta utakmica, kao i ona sa Pulom, spada u tu kategoriju.
Do tada vas očekuje i dvoboj osmine Kupa, također sa Pulom. Kakve su ambicije Zadra u tom natjecanju?  
– Nama Kup ne znači mnogo. Posebno iz razloga jer, ako i dobijemo Pulu, u sljedećem kolu nas očekuje Gospić ili Šibenik. Također, spomenuto gostovanje će nam poslužiti i kao dodatno uigravanje uoči, za nas, važnijih ogleda u prvenstvu. No sve navedeno ne znači da i u toj utakmici nećemo tražiti pobjedu.
Ostala su još četiri kola za odigrati. Gdje vidite Zadar nakon njih, u Ligi za prvaka ili Ligi za ostanak?
– U četiri preostala kola idemo u goste Agramu i Splitu. Zna se da je Agram za nas uvijek bio neugodan protivnik, a niti sa Splitom neće biti lako. Svoju priliku prvenstveno ćemo tražiti na Višnjiku, a da bi savladale Požegu i Pulu, bit će potrebno vratiti se u staru formu. Liga za ostanak je naša realnost, no potrudit ćemo se da napravimo i više od toga.  


 SIN NAJVEĆA RADOST




Ina Marin o usklađivanju roditeljskih, košarkaških i fakultetskih  obveza.
– Sin je za mene najveća radost, stoga nastojim što više slobodnog  vremena provesti s njim. S obzirom na sve obveze – dijete, treninzi, utakmice  i predavanja, ponekad mi se čini da 24 sata nisu dovoljna, no zasad  uspijevam. Studij povijesti sam upisala ove godine, nadam se da i na tom  planu neću zaostati.


 PULA – ZADAR U SUBOTU


Susret osmine Kupa Ružice Meglaj – Rimac između Biska Pule i Zadra  odigrat će se u subotu (17.30) u Puli. U istom natjecanju, Zadranke su prošle  godine u Jazinama izgubile u osmini finala od Omiša(77:60).