Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sridašice umrloj prijateljici na grobnicu ugravirale samo riječ “srijeda”

12.01.2014. 23:00
Sridašice umrloj prijateljici na grobnicu ugravirale samo riječ “srijeda”


Nazvale su se – “sridašicama” jer se sastaju svake srijede već pune 42 godine. Nisu se nikada dale smesti i svoje iskreno prijateljstvo čuvaju poput neprocjenjivog blaga. I prošle su srijede bile zajedno kako bi podijelile osjećaje i doživljaje vezane uz protekle blagdane, ali i razmijenile skromne, umirovljeničke darove. Najviše su se razveselile svilenim šalovima, posve istim koje je svojom rukom izradila jedna od njih – Ana Olić (70).
Zadranke s Poluotoka – Ana Olić, Nada Kaurloto (80), Rajka Franov (80), Melita Govorčin (71) i Rajka Kuštera (76) odoljele su svim burama i olujama koje im je s vremenom nosio život i kažu kako njihovo sastajanje srijedom i to prijateljstvo traje toliko dugo jer su zajedno – i u dobru i u zlu. Osim toga postoji i sveto pravilo koje nikada nitko od njih nije prekršio – nema međusobnog ogovaranja.
– U početku nas je bilo šest, ali nam je draga prijateljica Vjera Barbaroša umrla još 1981. godine. Pokopana je u obližnjem Svetom Filipu i Jakovu, a mi smo joj na grobnicu dali staviti mesinganu vazu s ugraviranom samo jednom riječi – srijeda, kao uspomenu na naše prijateljstvo – priča Rajka Kuštera.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU