Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tko plati vez, siguran i na moru

12.01.2014. 23:00
Tko plati vez, siguran i na moru


“Brod je siguran u luci, ali to nije razlog njegovog postojanja”, kaže izreka. Imajući to na umu, a u želji da svojim gostima koji imaju plovilo na stalnom vezu u marini osiguraju i bezbrižnu plovidbu, menadžment Olive Island Marine, izgrađene u Sutomišćici na otoku Ugljanu, kapaciteta 250 vezova, nedavno je potpisao ugovor o suradnji sa tvrtkom Sea Help, komercijalnim pružateljem pomoći nautičarima na Jadranu, kako bi brinula o svojim vjernim nautičarima dok plove morem. Svaki ugovoreni korisnik veza u marini dobiva besplatnu članarinu Sea Helpa.
Ovaj vrlo zanimljiv novi nautički proizvod na zahtjevnom nautičkom tržištu osmišljen je u sjedištu Sea Helpa u Puntu na otoku Krku. Prvi su ga prepoznali i primijenili austrijski vlasnici Oliva Island Marine, u želji da svojim klijentima ponude novu uslugu koja je iznad dosadašnje standardne ponude marina. Marina na taj način ulaže u sigurnost svojih klijenata, ali istodobno privlači nove klijente željne sigurnosti ne samo na vezu već i u plovidbi.
Zanimanje za ovu novu uslugu nautičarima već su pokazale i neke inozemne marine, posebice na Baltičkom moru (Njemačka), a o njegovom uvođenju razmišljaju i pojedine domaće marine, koje na taj način žele poboljšati svoju konkurentnost. Naime, treba imati na umu da većina od 800.000 nautičara koliko ih godišnje krstari našim morem zna vrlo malo ili nimalo o plovidbi i plovilima, pa mnogi plove u grču, opterećeni činjenicom da odgovaraju za skupo plovilo, a strijepe i za vlastitu sigurnost.
Sea Help je vodeći europski komercijalni pružatelj pomoći na moru, s bazama u Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Španjolskoj.