Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

NBA zvijezda Ray Allen promovira Morske orgulje i Zadar

12.01.2017. 23:00
NBA zvijezda Ray Allen promovira Morske orgulje i Zadar


Zadarske Morske orgulje još su jednom došle su fokus svjetske javnosti i to zahvaljujući košarkaškoj NBA zvijezdi Rayu Allenu. Na svojoj facebook stranici, koju prati više od pet milijuna ljudi, Allen je postavio promotivni video o Morskim orguljama i gradu u kojem su one postavljene, čime je Zadru napravio izvrsnu reklamu.
U videu koji je Allen objavio na svojoj stranici, uz zvuk Morskih orgulja i prizore Zadra, spominje se da je autor Orgulja Nikola Bašić, a prikazano je i na koji način instalacija stvara glazbu. Zadar je u istom uratku promoviran i kao grad najljepših zalazaka sunca s prizorima još jedne Bašićeve instalacije – Pozdrava Suncu.
 Reakcije na video uslijedile su ubrzo, uz hvale onih koji su ih vidjeli uživo, ali i onih koji su ih poželjeli vidjeti pa je jedan od najčešćih komentara: “moramo doći u Zadar”. Video je pregledalo više od 600 tisuća gledatelja te je podijeljen 547 puta, a ta brojka i dalje raste.
Ray Allen je najbolji strijelac trica u povijesti NBA lige gdje je proveo 18 godina. Iz igračke karijere povukao se krajem prošle godine, no ostat će upamćen kao jedan od najboljih šutera svih vremena. Osvojio je dva naslova prvaka, po jedan sa Bostonom i Miamijem te je deset puta bio All-Star. Ubacio je rekordne 2.973 trice po čemu ulazi u povijest.