Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Velika mašta ninskih mališana

Autor: Branko Božić

12.02.2010. 23:00
Velika mašta ninskih mališana


Domišljatim maskama i alegorijskim kolima mališani su svojim roditeljima te odraslim sugrađanima, koji su ih čitavim putem pratili, predstavljali svoje omiljene junake iz mašte i bajki,likove poput Snjeguljice, patuljaka, kauboja i mnoge druge
Veliki broj okupljenih i znatiželjnih Ninjana jučer je s divljenjem pratio raskošne kreacije dječje karnevalske povorke koja je prodefilirala uz glazbu, pjesmu i ples. Povorka je brojila 40-ak djece od 3 do 6 godina polaznika Dječjeg vrtića “Morska vila”, a pratile su ih ravnateljica Irena Ćuk, odgojiteljica Jadranka Dević te spremačica Stoša-Beba Božić.
Domišljatim maskama i alegorijskim kolima mališani su svojim roditeljima te odraslim sugrađanima, koji su ih čitavim putem pratili, predstavljali svoje omiljene junake iz mašte i bajki, likove poput Snjeguljice, patuljaka, kauboja i mnoge druge.
Inače, uoči povorke male su ninske maškare u dvorištu vrtića osudile, a potom i zapalile krnju, glavnog i jedinog krivca za sve njihove probleme, a poglavito muke njihovih roditelja, teta i drugih sugrađana.
Optužnicu je pročitala djevojčica Ana Šalov, a u njoj je uz ostalo stajalo: “Kriv je, kriv je viknimo jače, kriv je neka mu gore hlače! Kriv je što bolesni smo često, što snijeg nije zabijelio naše mjesto. Zbog njega smo zaradili otitis i bronhitis. Još je kriv za virusne infekcije i za razne dobivene injekcije. Kriv je što kuna ima malo. Također je kriv što imamo vrtić mali, kriv je za sve što reći smo znali. Kriv je zato što su nam kasice prazne, a kriv je zato što netko nema kruha i zato ćemo mu iščupati oba uha. Zapalimo vatru, bliže je daj, zločestom krnji je došao kraj!”
Veseloj povorci ispred ulaza u gradsku upravu umjesto odsutnog gradonačelnika Emila Ćurka, dobrodošlicu je poželjela stručna suradnica za društvene djelatnosti prof. Mirjana Knežević te ostali gradski djelatnici. Ključ grada uime malih maškara iz ruku gradonačelnikove izaslanice preuzela je djevojčica Ela Proroković.